ΠΑΟΚ: Τα 13+1 συμβόλαια που του βάζουν πίεση

Γιώργος Πετρίδης31 Μαΐου 2021

Μία σειρά περιπτώσεων ποδοσφαιριστών θα κληθεί πολύ σύντομα να αποφασίσει ο ΠΑΟΚ για το πως θα τα διαχειριστεί. Πρόκειται για συμβόλαια που ισοδυναμούν ουσιαστικά με το μισό σημερινό ρόστερ του και τα οποία λήγουν το καλοκαίρι του 2022.

Το θέμα που χρήζει βέβαια άμεσης αντιμετώπισης είναι αυτό του Ομάρ Ελ Καντουρί. Μπαίνοντας αύριο στον Ιούνιο, μπαίνει και ο Μαροκινός στον μήνα που τον καθιστά και τυπικά ελεύθερο. Η άφιξη του Ραζβάν Λουτσέσκου την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη θα βάλει σε μία σειρά τα θέμα του αγωνιστικού τμήματος και η περίπτωση του Ελ Καντουρί είναι μία από αυτές για τις οποίες θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να πάρει μία απόφαση και να κινηθεί αναλόγως.

Μετά όμως από το θέμα του Μαροκινού ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του για συνολικά 13 ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον Ιούνιο του 2022. Πρόκειται ασφαλώς για περιπτώσεις που δεν έχουν την ίδια βαρύτητα...

Τα... επείγοντα

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει παίκτες με δεδομένη αξία στην αγορά χωρίς το παραμικρό όφελος. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα έχουν από τον Ιανουάριο τη δυνατότητα να συζητήσουν με άλλες ομάδες και φυσικά να αποχωρήσουν το επόμενο καλοκαίρι. Στις περιπτώσεις που μπορούν να θεωρηθούν ως πιο... επείγουσες είναι αυτές του Αντρίγια Ζίβκοβιτς του Ίνγκι Ίνγκασον και τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Για τον Πολωνό υπάρχει πάντα η προοπτική πώλησης, πολύ περισσότερο έχοντας μπροστά του τη συμμετοχή στο Euro. Για τον Σέρβο και τον Ισλανδό είναι δεδομένη η πρόθεση υπογραφής νέων συμβολαίων αλλά ο χρόνος αρχίζει πια να πιέζει για συμφωνίες μαζί τους.


Η παλιά φρουρά

Ανάμεσα στους 13 των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο του 2022, βρίσκονται και κάποιοι από την παλιά φρουρά του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια, ο Πασχαλάκης, ο Κρέσπο και ο Βαρέλα μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους. Ο Λουτσέσκου σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ΠΑΕ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και γι' αυτούς αφού οι τρεις αμυντικοί έχουν φτάσει σε μία προχωρημένη, ποδοσφαιρικά, ηλικία. Ο Βιεϊρίνια είναι στα 35, ο Κρέσπο στα 34 και ο Βαρέλα στα 33. 

Πρόκειται όμως και για περιπτώσεις που εκτός από τα αντικειμενικά, ποδοσφαιρικά κριτήρια, χρήζουν και ιδιαίτερης αντιμετώπισης από τον οργανισμό ΠΑΟΚ καθώς πρόκειται για τους παίκτες που συνέθεσαν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας που κατέκτησε πέντε τίτλους τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Σε αυτούς ανήκει και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που λόγω θέσης και λόγω ηλικίας (31) είναι διαφορετική περίπτωση όμως και πάλι γι' αυτόν θα αποφασίσει ο Λουτσέσκου.

Χρήσιμοι ως πολύτιμοι

Στη μεγάλη λίστα των παικτών του ΠΑΟΚ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι του 2022, ανήκουν και παίκτες που ήταν χρήσιμοι ως πολύτιμοι για τον φετινό Δικέφαλο. Πρόκειται για τους Σβαμπ, Ουάρντα, Ροντρίγκο και Τσιγγάρα. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει στην ουσία μόνο τον Αιγύπτιο αλλά θα κληθεί να τον επαναξιολογήσει όπως και να εκτιμήσει τις περιπτώσεις των υπόλοιπων ώστε η ΠΑΕ στην πορεία να κληθεί να τις διαχειριστεί αναλόγως.

Οι... αδιάφοροι


Τη λίστα των 13 συμπληρώνουν δύο ποδοσφαιριστές με το μικρότερο ενδιαφέρον. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς πέρασε ένα μεγάλο διάστημα της σεζόν ως βασικός, διένυσε ήδη δύο περιόδους στην Τούμπα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έπεισε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη θέση του τερματοφύλακα. 
Ακόμη πιο εύκολη, με τα σημερινά δεδομένα, είναι η περίπτωση του Σίντζι Καγκάβα που δεν μπήκε, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο εξάμηνο του στην ομάδα, στο πνεύμα και σε ρυθμό αγώνων για να βοηθήσει. Τον πήγε βέβαια πίσω και ο τραυματισμός που τον άφησε εκτός στην τελική ευθεία της περιόδου.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.