ΠΑΟΚ: Στο μυαλό του Λουτσέσκου - Επιχείρηση... Δουβλίνο

Γιώργος Ζαΐρης30 Ιουλίου 2021

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ πλέον για τις επόμενες μέρες είναι στοχευμένη και ξεκάθαρη. Η Μποέμιανς πήρε την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο και είναι η αντίπαλος του Δικεφάλου. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τρίτη και επομένως ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τέσσερις μέρες προπονήσεων με την υποσημείωση πως άμεσα θα αποφασίσει αν το ταξίδι στο Δουβλίνο θα το πραγματοποιήσει παραμονή του αγώνα ή θα επιλέξει να ταξιδέψει μια μέρα νωρίτερα. Και αυτό γιατί ανεξαρτήτως του αν θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ, είναι ένα ταξίδι τεσσάρων ωρών με ότι αυτό συνεπάγεται και αφορά την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών. 

Σε αυτές τις μέρες λοιπόν που απομένουν ο Λουτσέσκου καλείται να μοντάρει την ενδεκάδα και η «Μ» αναλύει τα δεδομένα με βάση και τα όσα δούλεψε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Πασχαλάκης ή Ζίβκοβιτς;

Η θέση του τερματοφύλακα δεν έχει κλειδώσει από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς φώναξε «παρών» και το «I love Πασχαλάκης» που είχε πει ο Ραζβάν δεν είναι δεδομένο ότι δίνει στον Ελληνα τερματοφύλακα το εισιτήριο για τα γάντια του βασικού στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αλλωστε η διαχείριση που έκανε με τους δυο πορτιέρο στα φιλικά προετοιμασίας δείχνει ξεκάθαρα πως η «μάχη» θα δοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Η τετράδα της άμυνας

Το μόνο δεδομένο είναι πως η τετράδα στην άμυνα είναι ήδη γνωστή. Ειδικά στο κέντρο της, ο Βαρέλα και ο Μιχαηλίδης θεωρούνται «κολώνες». Αφενός διότι ο Ινγκασον με τον Κρέσπο είναι τραυματίες και αφετέρου διότι ο Φερνάντο με τον Γιάννη ξεχώρισαν στα φιλικά και μάλιστα στο τελευταίο και πιο δύσκολο, αυτό με την Φέγενορντ ήταν μαζί, παίρνοντας ρυθμό αφού είναι ξεκάθαρο πως αυτούς προορίζει ο Λουτσέσκου για τα πρώτα επίσημα. Στα άκρα της άμυνας, οι Βιεϊρίνια και Τέιλορ (ειδικά ο πρώτος) είναι οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού.

Ο Εσίτι κερδίζει στο νήμα τον Κούρτιτς

Αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο και όχι την Τρίτη στο Δουβλίνο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Κούρτιτς θα ήταν βασικός δίπλα στον Σβαμπ έχοντας επιπλέον προπονήσεις στα πόδια του. Πλέον αυτό δεν είναι σίγουρο και έτσι σε κάθε περίπτωση τη θέση δίπλα στον Αυστριακό (για την έναρξη του αγώνα) διεκδικεί ο Εσίτι. Εκτός και αν ο Λουτσέσκου επιλέξει να ξεκινήσει τον Σλοβένο και τον αντικαταστήσει στην πορεία του αγώνα και πολύ περισσότερο αν ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να προηγηθεί με ένα ή και περισσότερα γκολ.

Ακλόνητοι Ζίβκοβιτς και Καγκάβα

Μπορεί ο Μουργκ να άφησε άριστες εντυπώσεις στον Λουτσέσκου στις προπονήσεις, αλλά και στα φιλικά της Ολλανδίας, όμως, είναι σίγουρο πως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει το προβάδισμα για το δεξί άκρο της επίθεσης. Οπως ακλόνητος φαντάζει για το ρόλο πίσω από τον επιθετικό ο Σίντζι Καγκάβα αφού δεν υπάρχει και άλλη (στην παρούσα φάση) αξιόπιστη λύση. Αντίθετα για το αριστερό άκρο της επίθεσης η επιλογή ίσως είναι της τελευταίας στιγμής με τον Τζόλη και τον Ελ Καντουρί να διεκδικούν τη θέση. Στην εξίσωση ίσως μπει και ο Μπίσεσβαρ από τη στιγμή που μέχρι προχθές έπαιζε ματς επίσημα και έχει ρυθμό. Αλλά αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες τουλάχιστον για το αρχικό σχήμα. 

Ο παίκτης στην κορυφή της επίθεσης

Ολιβέιρα ή Σφιντέρσκι; Δυο αξιόλογες και αξιόπιστες επιλογές για τον Λουτσέσκου που έχει μαζί και τον Κούτσια. Με δεδομένο πως ο Σφιντέρσκι έχασε κάποιες προπονήσεις στην Ολλανδία και ο Ολιβέιρα δούλεψε με την ομάδα αυτό το διάστημα, είναι ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος (καυτός στα φιλικά με γκολ και ασίστ) θα ηγηθεί της επίθεσης του ΠΑΟΚ στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση είναι από εκείνες τις θέσεις που οι επιλογές δεν προβληματίζουν τον Λουτσέσκου ούτε αποτελούν μονόδρομο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.