ΠΑΟΚ: Στα μισά παιχνίδια έμεινε πίσω στο σκορ, δέχεται γκολ σε μόνιμη βάση

Χρύσανθος Δοβλέτογλου05 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Πάμπλο Γκαρσία, ψάχνουν ακόμη να βρουν τα πατήματά τους. Αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο με την αστάθεια που παρουσιάζει ο Δικέφαλος κατά την διάρκεια του παιχνιδιών του, όπου έχει πολύ καλά διαστήματα, αλλά και χρονικά σημεία που πελαγοδρομεί. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι το κακό ξεκίνημα που, συνήθως, πραγματοποιεί στους αγώνες του. 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ουρουγουανός προπονητής, τέσσερις φορές ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού, αλλά στις τρεις ισοφαρίστηκε, στις δύο απ' αυτές δεινοπάθησε για να κερδίσει και στην μία έχασε. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 88ο λεπτό για να πετύχει το νικητήριο τέρμα με φάουλ του Νινούα, στην Ριζούπολη, απέναντι στον Απόλλωνα πήρε κεφάλι στο σκορ, αλλά πάλι δέχθηκε γκολ και βρήκε, τελικά, στο 78' με πέναλτι του Σβαμπ το δεύτερο τέρμα του, ενώ με αντίπαλο την Αϊντχόβεν, εκτός έδρας μπήκε μπροστά με 2-0, όμως, ηττήθηκε. 

Η μοναδική φορά που προηγήθηκε και κέρδισε χωρίς... καρδιοχτύπια ήταν στη Λαμία. Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια, με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, ο Δικέφαλος βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Στην Τούμπα με την Αϊντχόβεν, στο εντός έδρας ματς με τα Γιάννινα και κόντρα στην Ομόνοια στην Κύπρο. Με την PSV και τον ΠΑΣ κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να επικρατήσει, αλλά απέναντι στην κυπριακή ομάδα ήρθε το... στραπάτσο και ο αποκλεισμός από την συνέχεια του Europa League.  

Το πλήγμα είναι ότι οι ασπρόμαυροι δέχονται, επί ημερών Γκαρσία, σχεδόν σε μόνιμη βάση, ένα τέρμα στους αγώνες τους. Το μοναδικό ματς που κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, ήταν της Λαμίας. Από εκεί και πέρα, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό σε 6/7 τελευταία ματς, με αντιπάλους τον Παναιτωλικό, δύο φορές την Αϊντχόβεν, τον Απόλλωνα, τα Γιάννινα και την Ομόνοια. Όπως συχνά αναφέρει ο Ουρουγουανός προπονητής, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δουλειά ακόμη για να μιλάμε για ένα σύνολο με ομοιογένεια που να εμπνέει σιγουριά.

Αναλυτικά οι αγώνες με τον Πάμπλο Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία:  

01/11/20 ΠΡΩΤ. Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (0-1) 1-3  

05/11/20 Europa League ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν (0-1) 4-1  

08/11/20 ΠΡΩΤ. Απόλλων - ΠΑΟΚ (0-1) 1-3  

22/11/20 ΠΡΩΤ. ΠΑΟΚ - Γιάννινα (0-1) 2-1  

26/11/20 Europa League Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ (1-2) 3-2  

29/11/20 ΠΡΩΤ. Λαμία - ΠΑΟΚ (0-1) 0-2  

03/12/20 Europa League Ομόνοια - ΠΑΟΚ (1-1) 2-1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.