ΠΑΟΚ: Σπάει το φράγμα των 1000 διαρκείας

Metrosport Team14 Αυγούστου 2021

Ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας που διέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ πλησιάζει τα 1000, αυτός απέχει αρκετά από τον στόχο που οριοθετήθηκε από τον Θανάση Χατζόπουλο, εκτιμάται όμως ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα υπάρξει έντονη κινητικότητα.

Τηρουμένων των συνθηκών αλλά και της εποχής, στον ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας που διατέθηκαν. Γνωρίζουν εξάλλου τις συνήθειες του κόσμου, λογαριάζουν και το γεγονός ότι το Πρωτάθλημα θα αρχίσει σε περίπου δύο μήνες και εκτιμούν ότι με αφετηρία το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου θα αυξηθεί η κίνηση. Αυτό τουλάχιστον έχει αποδείξει ο κόσμος μέσα από τη συγκινητική στήριξη που παρείχε στην ΚΑΕ μέσα από την αγορά μετοχών. Το ποσό των 500.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε (μαζί με τα άλλα τόσα που θα συνεισφέρει η οικογένεια Σαββίδη) θα κλείσει ένα σωρό τρύπες και θα διατηρήσει την εταιρία στο μονοπάτι της εξυγίανσης.

Βέβαια, ο Θανάσης Χατζόπουλος έβαλε ψηλά τον πήχη καθώς στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας, σημείωσε ότι… «δεν θα είμαι ικανοποιημένος αν διαθέσουμε λιγότερα από 4.000». Ακόμη κι αν φτάσει σ’ αυτό το νούμερο, η ΚΑΕ θα καταγράψει ρεκόρ (τουλάχιστον) 15ετίας. Πάντως, προϋποθέσεις επίτευξης αυτού του στόχου δημιουργήθηκαν μέσα από τον αριθμό που διατέθηκε μέχρι στιγμής.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, υπολογίζει στα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας για την αποπληρωμή χρεών και όχι για τη χρηματοδότηση της ομάδας που ήδη δημιουργήθηκε. Το ποσό που θα χρειαστεί για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της επόμενης χρονιάς είναι εξασφαλισμένο μέσα από τα έσοδα α) από χορηγίες, β) τηλεοπτικά δικαιώματα, γ) στοίχημα. Κι αν ο ΠΑΟΚ πετύχει στο ευρωπαϊκό στοίχημα και προχωρήσει στο BCL, αυτομάτως θα προκύψει ένα ακόμη σημαντικό έσοδο. Αυτό σημαίνει ότι όσα περισσότερα εισιτήρια διαρκείας διατεθούν, τόσο συντομότερα θα γίνουν εξοφλήσεις πιστωτών και θα απομένει αποκλειστικά το χρέος στο Δημόσιο το οποίο είναι ρυθμισμένο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθεί τυχόν δυνατότητα συντομότερης εξόφλησης και αυτού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.