ΠΑΟΚ: Σκανάρισμα από Λουτσέσκου και 5 «κλειδιά»

Γιώργος Καστάνης01 Ιουνίου 2021

Στην θητεία του σε όλες τις ομάδες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αποδείξει ότι δεν είναι προπονητής των δραστικών και άμεσων αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό μίας ομάδας. Θέλει να δίνει ευκαιρίες στους παίκτες που έχει και σταδιακά να προσθέτει και νέα πρόσωπα. Αυτό προτίθεται να κάνει και στην δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ, όπως έχει ήδη σημειώσει η «Μ». Όλοι οι παίκτες θα περάσουν από φιλτράρισμα κι αν δεν προκύψει αλλαγή στέγης για ορισμένους θα δοκιμαστούν και στην πρώτη φάση της προετοιμασίας.

Αλλωστε, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είναι της άποψης ότι παραλαμβάνει καμένη γη. Το αντίθετο. Υπάρχει καλό υλικό, σίγουρα καλύτερο από όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες πλην Ολυμπιακού. Και θέλει και ο ίδιος να δουλέψει με αυτό, φυσικά και προσθήκες παικτών που θα έρθουν με μεταγραφές και θα έχουν αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλει ο 52χρονος κόουτς στην ομάδα του.

Οι πέντε κομβικές θέσεις

Με τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες του Λουτσέσκου, μάλιστα, υπάρχουν πέντε θέσεις που είναι πολύ σημαντικό να αποκτηθούν παίκτες με τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Αυτές είναι οι θέσεις των δύο ακραίων μπακ, τουλάχιστον ενός οκταριού με ικανότητα να παίξει box to box, ενός διεισδυτικού εξτρέμ και ενός επιθετικού.

Ειδικά για την θέση του δεξιού μπακ, πρέπει να επαναλάβουμε την πληροφορία ότι, με την σύμφωνη γνώμη του Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κλείσει ποδοσφαιριστή.

Για τις άλλες θέσεις θα μελετηθούν όλες ο διαθέσιμες επιλογές, βάσει και της προεργασίας που έχει κάνει το τμήμα σκάουτινγκ και των οικονομικών δεδομένων και ο ΠΑΟΚ θα καταλήξει στους εκλεκτούς. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Μπάμπα και του Κρμέντσικ που πρέπει να ξεκαθαριστεί αν υπάρχουν ελπίδες παραμονής.

Αύριο το απόγευμα η άφιξη Λουτσέσκου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναμένεται να αφιχθεί αύριο (βάσει των χθεσινών πληροφοριών, το απόγευμα) στην Θεσσαλονίκη και στις λίγες μέρες που θα παραμείνει στην πόλη, αναμένεται να κάνει τις πρώτες σημαντικές συσκέψεις με όλα τα αρμόδια τμήματα στο αγωνιστικό κομμάτι. Την ίδια ώρα, μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε το βράδυ της Κυριακής, έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές με τους υπευθύνους του αθλητικού κέντρου στο Τιρόλο της Αυστρίας, για να εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές για την αλλαγή του πλάνου προετοιμασίας, μετά τον προβιβασμό της ομάδας στον τρίτο προκριματικό του Conference League.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.