Σε τριπλό ταμπλό για άμεση ενίσχυση -Πήρε... φωτιά το κινητό του Μπότο

Metrosport Team07 Ιουνίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης – Κ. Πετρωτός – Γ. Ζαϊρης

Ο Νικολάς Κουαλιάτα ανακοινώθηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος της εβδομάδας, ο Ζοάν Σάστρε αποκτήθηκε για το ίδιο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσει στην Τούμπα, ο Ράφα Σοάρες ήρθε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και ανακοινώθηκε και η δική του απόκτηση σήμερα. Ο ΠΑΟΚ επιμένει και θέλει να αποκτήσει κι άλλους παίκτες.

Δεν είναι υπερβολή, εάν αναφέρουμε πως το κινητό του Ζοσέ Μπότο έχει πάρει “φωτιά” από τις συνεχείς κλήσεις για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει, τους ατζέντηδες που τους εκπροσωπούν και – για όσους δεσμεύονται με συμβόλαια με ομάδες- για τις διαπραγματεύσεις που θα κάνει με τις διοικήσεις των συλλόγων.

Σε τριπλό ταμπλό κινείται ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. Στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα καλύψει με την έλευσή του, το κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση του Πασχαλάκη. Πρώτη επιλογή αποτελεί ο Κροάτης Ντομινίκ Κοτάρσκι, τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν καταγραφεί νέα δεδομένα, ενώ από τον ΠΑΟΚ τηρούν σιγή ιχθύος. Ο Κοτάρσκι σε ηλικία 22 ετών, ανήκει στον Αγιαξ, είναι σύμφωνος να έρθει στη Θεσσαλονίκη, όμως πολλά θα ξεκαθαρίσουν από την οικονομική συναλλαγή για την “κάλυψη” της ρήτρας αγοράς των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Εάν παρουσιαστεί “εμπλοκή” στο θέμα Κοτάρσκι, τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να στραφεί σε άλλη λύση, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

Επίσης ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση ενός τουλάχιστον ακόμη κεντρικού αμυντικού, με τον 25χρονο Γερμανό δεξιό στόπερ Μάρκο Ρέντε να βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο Ρέντε έχει συμβόλαιο με την Ολλανδική Χέρακλες, όμως όπως έλεγαν εκπρόσωποι του Δικεφάλου, δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Ο ΠΑΟΚ τον θέλει, ο Ρέντε δείχνει θετικός, όμως τα τελευταία 24ωρα εμπλέκεται και η Φέγενορντ στην διεκδίκηση του παίκτη. Εκτός από τον 25χρονο Νορβηγό στόπερ Ιβάν Νάσμπεργκ που έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Γερμανός Ρέντε, αποτελεί μία ξεκάθαρη βασική επιλογή της ομάδας.

Η ενίσχυση επικεντρώνεται και στην επίθεση. Κυρίως στα άκρα. Ικανοί εξτρεμ που είναι απαραίτητοι για να αλλάξουν τις ισορροπίες σε έναν αγώνα. Το όνομα του 28χρονου Πορτογάλου εξτρεμ Φάμπιο Μαρτίνς που προτάθηκε στους επιτελείς του Δικεφάλου εξετάζεται ενδελεχώς, εξαιτίας και των εξαιρετικών συστατικών που τον συνοδεύουν, κυρίως από τις επιδόσεις που έχει καταγράψει με την Αλ Γουάντα.

Ο Ζοσέ Μπότο, προϊδέασε στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, το Open, πως εκτός από τις συμφωνίες που έχει συνάψει, με τους Κουαλιάτα, Σάστρε, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες, έχει ως στόχο να αποκτηθούν ακόμη επτά τουλάχιστον παίκτες. Δεν διευκρίνισε βεβαίως, εάν σε αυτούς τους επτά – οκτώ, όπως είπε, συμπεριλαμβάνονται και οι έμπειροι παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται και γίνονται συζητήσεις για τις ανανεώσεις τους.

Και αναφερόμαστε στους Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο και Σβαμπ. Ας μην ξεχνάμε πως για τον ΠΑΟΚ υπάρχει και η περίπτωση του 21χρονου μεσοεπιθετικού Αντρέ Ρικάρντο της Φαμαλικάο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι οι παίκτες που θα συμμετέχουν στην νέα προσπάθεια να διαθέτουν ποιότητα και να μπορέσουν να ενσωματωθούν στο γκρουπ το συντομότερο δυνατό. Και κυρίως, οι κινήσεις, στο μεγαλύτερο ποσοστό, να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 27 Ιουνίου, όταν η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξιδέψει με προορισμό την Ολλανδία και το Άπελντοορν, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.