ΠΑΟΚ: Σε ματς τίτλου χωρίς έναν από τους MVP της σεζόν

Metrosport Team18 Μαΐου 2021

Όσο κι αν οι πιθανότητες μειώνονταν μέρα με τη μέρα το τελευταίο διάστημα και στην Τούμπα είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται γι' αυτήν, η οριστική απώλεια αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού Κυπέλλου του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει μια μάχη για έναν τίτλο, χωρίς έναν από τους MVP του στη φετινή σεζόν, τον Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον.

Ο Ισλανδός ήταν όαση σταθερότητας στη γενικότερα ασταθή φέτος, ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ήταν ένας από τους «βράχους» της ομάδας και δεν έβγαινε ποτέ από την 11άδα μαζί με τους Στέφαν Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ήρθε όμως αυτό το πρόβλημα στο πόδι για να του στερήσει την παρουσία τόσο από τα τελευταία ματς των πλέι οφ όσο και από τον τελικό του Κυπέλλου εκεί όπου θα ήταν πολύτιμος, λογικά στο μαρκάρισμα του Ελ Αραμπί, επιθετικού που κινείται εντός και εκτός περιοχής οπότε η αντιμετώπιση του απαιτεί έναν ποδοσφαιριστή ανάλογων προσόντων.

Το μόνο θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι είχε χρόνο να προετοιμαστεί για να παίξει χωρίς αυτόν αφού έπαιξε με αυτήν την απουσία στα τέσσερα τελευταία ματς των πλέι οφ και συνολικά σε πέντε από τα 10. Μένει να φανεί ποιες θα είναι η επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία για την τριάδα των στόπερ με μόνο σίγουρο τον Βαρέλα, αλλά με τον Κρέσπο πλέον υγιή και διαθέσιμο.

Όσο για τον Ίνγκασον; Έκλεισε γι' αυτόν η πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Μέτρησε συνολικά 39 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων με σχεδόν 3.500 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο, έξι γκολ και δύο ασίστ. Η περίπτωση του είναι ένα από τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ του καλοκαιριού, αφού το συμβόλαιο του εκπνέει τον Ιούνιο του 2022.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.