ΠΑΟΚ σε ετοιμότητα, για κούπα και ομίλους

Γιώργος Καστάνης14 Απριλίου 2023

Με τέσσερις Έλληνες στην βασική ενδεκάδα, με αρκετές διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και ιδέες, ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε στον δεύτερο ημιτελικό αγώνα με την Λαμία, παρά το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου περίμενε πολλά περισσότερα από τους παίκτες του, σε ένα παιχνίδι που θεωρούνταν ως κριτήριο για να διατηρηθούν οι συμμετέχοντες σε εγρήγορση εν όψει των αγώνων που ακολουθούν μετά το Πάσχα.

Ίσως επηρρέασε τους παίκτες ότι το σκορ του πρώτου αγώνα στην Λαμία, έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Δικέφαλος προηγήθηκε με το εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ, όλα σχεδόν είχαν απλοποιηθεί. Από το πρώτο ημίχρονο ακόμη. Ήταν κακή η αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ στο 51ο λεπτό, όταν η Λαμία κατάφερε και ισοφάρισε με τον Μανούσο σε μία ωραία προσπάθεια. Ηταν μία αδράνεια των παικτών της αμυντικής γραμμής, που δεν θέλει να βλέπει κανείς προπονητής που σέβεται το έργο του.

Ο ΠΑΟΚ γενικά ήταν προβλέψιμος στις κινήσεις του, δεν είχε φρεσκάδα και έδειξε σημάδια ανησυχητικά που δεν πρέπει να επαναληφθούν στα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν, ειδικά στον τελικό του Κυπέλλου.

Πρακτικά έως το τέλος της σεζόν, ο στόχος του Δικεφάλου είναι διπλός. Η κατάκτηση του τροπαίου, που αν μη τι άλλο, διατηρεί σε εγρήγορση όλους ανεξαιρέτως και παράλληλα η προοπτική της παρουσίας της ομάδας στους ομίλους μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκεί όπου υπάρχουν έσοδα που θα βοηθήσουν την ομάδα για την νέα σεζόν.

Πρακτικά, ο διπλός στόχος μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμη και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, γιατί με σοβαρές προϋποθέσεις, ο Δικέφαλος μπορεί να παίξει απευθείας στους ομίλους του Europa League, χωρίς να χρειαστεί να παίξει σε κάποιο προκριματικό γύρο το καλοκαίρι. Αυτό θα είναι το ιδανικότερο σενάριο για μία ομάδα που όπως λένε οι εκπρόσωποί της, χτίζεται, δοκιμάζεται και οι προοπτικές για την νέα σεζόν θα πρέπει να είναι υψηλότερες. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα από εδώ και πέρα.

Η κούπα και οι όμιλοι μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για να είμαστε ρεαλιστές του Europa League και του Conference League θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα, μετά το τέλος αυτής της σεζόν που επεφύλλαξε μέχρι τώρα και απογοητεύσεις, αλλά και θετικές προοπτικές. Κυρίως εξαιτίας της συμμετοχής των Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη, Λύρατζη που ανανέωσαν την ενδεκάδα από την έναρξη της σεζόν.

Οσο και αν δικαιολογείται μία χαλαρή εμφάνιση, εξαιτίας του σκορ του πρώτου αγώνα, εντούτοις η εικόνα που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι με την Λαμία, ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Ευκαιρίες χάθηκαν, με τον Κάργα, τον Μπίσεσβαρ, αλλά η εικόνα δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.