ΠΑΟΚ σε επιθετική βερσιόν, ένα μήνα μετά σκέφτεται ο Λουτσέσκου

Κώστας Πετρωτός21 Οκτωβρίου 2021

Αποστολή στην Κοπεγχάγη: Κώστας Πετρωτός

Ενα μήνα μετά την καθιέρωση του 4-3-3 ως σύστημα βάσης για τον ΠΑΟΚ (στη νίκη επί του Παναιτωλικού), ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκέφτεται να επαναφέρει τον Δικέφαλο και πάλι στο αγαπημένο του 4-2-3-1. 

Αυτό έδειξε στην διάρκεια της προπόνησης στο στάδιο Πάρκεν, όταν και στις ασκήσεις τακτικής… άφησε στην άκρη το σχήμα με τους κεντρικούς μέσους. Παρότι στα πέντε ματς που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με 4-3-3 δεν έχει γνωρίσει την ήττα, οι δύο ισοπαλίες με την Σλόβαν και με τον Βόλο ωθούν τον Ρουμάνο τεχνικό να ξαναδεί τις επιλογές του. 

Πιθανόν, όμως, να μην είναι μόνο αυτός ο λόγος, αλλά να έχει να κάνει με την συνολική διαχείριση-πακέτο του αγώνα με την Κοπεγχάγη με αυτόν κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Προφανώς αν ο Κούρτιτς ήταν απολύτως καλά, τα δεδομένα θα ήταν άλλα και έτσι τώρα, ο 52χρονος τεχνικός σκέφτεται να κρατήσει αρχικά Ελ Καντουρί και Ντόουγκλας στον πάγκο. 

Προφανώς, ειδικά ο Μαροκινός, θα έχει θέση στο ματς κάποια στιγμή και προφανώς η πιθανή επιλογή να μπει στην βασική ενδεκάδα θα έχει να κάνει με την ανάγκη σταδιακής επανένταξης μετά τον τραυματισμό του, ενώ για τον Ντόουγκλας, είναι σημαντικό να υπάρχει φρέσκος χαφ την Κυριακή.  

Κάπως έτσι, δικαιολογείται, η δοκιμή που έκανε την παραμονή του ματς με την Κοπεγχάγη με τους Σβαμπ και Εσίτι και τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους να συμπληρώνει μεσοεπιθετική τριάδα με τους Μιτρίτσα και Αντρίγια και τον Σφιντέρσκι να βρίσκεται στην κορυφή. 

Όσο για την τετράδα στην άμυνα μπροστά από τον Πασχαλάκη, έδειξε ότι ο Βιεϊρίνια μάλλον θα πάρει ανάσες με τον Σίντκλεϊ να παίρνει την θέση του στα αριστερά και τον Τέιλορ στα δεξιά. Μάλλον μαζί με τον Πορτογάλο στον πάγκο θα είναι και ο Βαρέλα, καθώς ο προπονητής του ΠΑΟΚπροσανατολίζεται σε δίδυμο στόπερ, Μιχάι-Μιχαηλίδη. 

Ο αιφνιδιασμός στην Κοπεγχάγη 

Φυσικά, η σκέψη Λουτσέσκου να επαναφέρει το 4-2-3-1 έχει σχέση και με τον αποψινό αντίπαλο. Η Κοπεγχάγη έχει δεχθεί γκολ και στα επτά τελευταία παιχνίδια της και είναι εμφανή τα αμυντικά κενά της.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει να «χτυπήσει» στις αμυντικές αδυναμίες της δανέζικης ομάδας και αν καταφέρει να προηγηθεί να κάνει πολύ πιο εύκολη ητν διαχείριση του αγώνα και φυσικά να έρθει πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα που θα ρεφάρει και την χασούρα με την Σλόβαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.