ΠΑΟΚ: Ο Τζίμας έσπασε δυο ρεκόρ σε 48 μέρες

Γιώργος Ζαΐρης24 Απριλίου 2023

Ο Στέφανος Τζίμας επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και στο πρόσφατο ματς του ΠΑΟΚ Β’ απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας σκόραρε δυο φορές. Αυτόματα κατάφερε να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ. 

Είχε προηγηθεί αυτό στις 5 Μαρτίου όταν σκοράροντας απέναντι στον Ιωνικό με την πρώτη ομάδα, κατάφερε να ξεπεράσει τον εμβληματικό Γιώργο Κούδα σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1959! Εκείνο το απόγευμα ο Τζίμας σκόραρε σε ηλικία 17 ετών, 1 μήνα και 27 ημερών, ενώ ο Κούδας το είχε καταφέρει σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών.

Μέσα σε σε 48 μέρες και έχοντας μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις εβδομάδες περίπου, το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα ο νεαρός έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ όπως σημειώνει το soccerbase.gr και ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Τσακίρης. Πετυχαίνοντας δυο γκολ, σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 16 ημερών, ο Στέφανος Τζίμας έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ 2/Β' Εθνικής, που βάζει 2 γκολ σε ένα αγώνα. Το ρεκόρ είχε ο Δημοσθένης Καραγεώργος από το 1997, τρεις μήνες μεγαλύτερος.

Να σημειώσουμε πως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και σε σχετική ερώτηση για τον νεαρό φορ ο Λουτσέσκου είχε δηλώσει: «Δεν είναι η στιγμή του, είναι μία διαφορετική κατάσταση, με τον Ιωνικό μπήκε στο 5-0 με παίκτη λιγότερο του αντιπάλου, οι μονομαχίες είναι διαφορετικές. Ελοχεύει ένας κίνδυνος σε ματς όπως με τον Παναθηναϊκό, θα έρθει η ώρα του Τζίμα. Οταν είναι η ώρα του ν’ αγωνιστεί θα γίνει. Αφήστε μας να κάνουμε αυτό που ξέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.