ΠΑΟΚ: Σχέδιο ανάκαμψης με τέσσερα «πρέπει»

Κώστας Πετρωτός16 Μαρτίου 2021

Εβαλε τα δάχτυλά του και έβγαλε τα μάτια του μόνος του ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αν εμφανιζόταν σοβαρός και νικούσε τον Παναθηναϊκό του ρόστερ χαμηλότερης στάθμης, θα είχε αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας οκτώ βαθμών από τους «πράσινους» και τον Αστέρα, θα ήταν έναν βαθμό πίσω από τον Αρη και η συζήτηση τώρα θα γινόταν κυρίως για την δεύτερη θέση. Ωστόσο, με την ήττα του, έκανε άνω-κάτω την βαθμολογία και κράτησε όλες τις ομάδες στο κόλπο.

Πλέον, ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του είναι που πρέπει να ξαναφέρουν την τάξη και να αποδείξουν ότι τυχαία δεν διαθέτουν το δεύτερο μπάτζετ πίσω από τον Ολυμπιακό. Κάπως έτσι έγινε η προσέγγιση μετά το παιχνίδι στην Λεωφόρο. Ότι με τα λάθη του ίδιου του ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει σασπένς τα πλέι οφ. Τα πολλά λόγια, όμως, είναι φτώχεια και το ζητούμενο είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.

Οι αναλύσεις, από το αεροπλάνο κιόλας, έχουν οδηγήσει σε τέσσερα «πρέπει» που οφείλει να κάνει πράξη ο Δικέφαλος για να μην χάσει τον υποχρεωτικό στόχο της παρουσίας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την νέα σεζόν, έστω κι αν αυτή λέγεται Confernece League (ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο Κύπελλο, καθώς μην ξεχνάμε ο τελικός θα διεξαχθεί μετά το πέρας των πλέι οφ και ο φιναλίστ δεν παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο ούτε αν πάρει το κύπελλο ο πρωταθλητής).

Ποια είναι αυτά;

-Πρώτα απ' όλα να νικήσει την ΑΕΚ. Είναι το εναρκτήριο παιχνίδι, πριν την διακοπή των δύο εβδομάδων και πρέπει να κατακτηθεί το τρίποντο πάση θυσία. Όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά για την ηρεμία της ομάδας, γιατί έτσι θα μπορέσει να δουλέψει χωρίς να υπάρχει τεράστια πίεση γύρω της.

-Η άμυνα πρέπει να συμμαζευτεί. Το αποδεικνύουν τα στοιχεία που παραθέτει στην σελίδα 6 η «Μ». Ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ πολύ εύκολα κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Όσο είναι εφικτό. Ο Γκαρσία και το τιμ του έχουν όλα τα δεδομένα για να δουλέψουν στο να κλείσουν τα κενά και ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί πιο σφιχτός.

- Η ομάδα οφείλει να γίνει πιο αποτελεσματική και επιθετικά. Οφείλει να βελτιώσει τον μέσο όρο σκοραρίσματος. Ενα γκολ αν 7,3 τελικές δεν είναι επίδοση για ομάδα επιπέδου ΠΑΟΚ. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν πρώτη σε τελικές, κατέγραψε 358, 40 περισσότερες από τον Ολυμπιακό και 97 από την ΑΕΚ κι όμως πέτυχε 49 γκολ, 15 λιγότερα από τον Ολυμπιακό και είναι η 5η ομάδα σε γκολ ανά τελικές, πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

-Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι πρέπει να τονωθεί η ψυχολογία. Η ομάδα έχει χαμηλό δείκτη αυτοπεποίθησης και αυτό εξηγεί γιατί ο Γκαρσία αγκάλιασε τους παίκτες μετά την ήττα στην Λεωφόρο. Ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις τις επόμενες μέρες. Και τετ-α-τετ και σε ομαδικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.