ΠΑΟΚ: Ροτέισον από Γκαρσία για τίτλο

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Λίγκας με 21 βαθμούς, μόλις ένα πίσω από τον Ολυμπιακό και αυτή η βαθμολογική άνοδος, οφείλεται στα τέσσερα νικηφόρα αποτελέσματα που εξασφάλισε η ομάδα, στο Πρωτάθλημα, όλα με τον Γκαρσία στον πάγκο.

Το Metrosport.gr καταγράφει τον χρόνο που μοίρασε ο Ουρουγουανός τεχνικός με τους συνεργάτες του, στους παίκτες του ΠΑΟΚ, στα έξι (συνολικά) επίσημα ματς, από την ημέρα που ανέλαβε το νέο τεχνικό επιτελείο τις τύχες της ομάδας. Προσέξτε: Σε έξι ματς, σε Ευρώπη και Ελλάδα, ο Δικέφαλος έχει πέντε νίκες και μία ήττα (στην Ολλανδία). Στον αναλυτικό πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να διαβάσετε τον ακριβή χρόνο συμμετοχής που δόθηκε στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Από τους 30 που συμμετέχουν στο ρόστερ, δεν αγωνίστηκαν οι Ρέι, Ταλιχμανίδης, Μιχάι (τραυματίας), Ζαμπά (ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις), Κούτσιας και Βρακάς.

Από τους υπόλοιπους 24 που αγωνίστηκαν, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αγωνίστηκε επί 502 λεπτά, ακολούθησε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με 487 και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σβάμπ με 473 και ακολούθως ο Σφιντέρσκι με 402 λεπτά και ο Ελ Καντουρί με 400.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως επτά παίκτες του ΠΑΟΚ, οι Σβαμπ, Μουργκ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσι, Τζόλης, Τσόλακ και Ελ Καντουρί, αγωνίστηκαν και στα έξι παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, στο Πρωτάθλημα (στο Αγρίνιο στο ντεμπούτο του Γκαρσία, στη Ριζούπολη, στην Τούμπα με τον ΠΑΣ και στην Λαμία) και στο Europa League (εντός και εκτός έδρας με την Αιντχόφεν).

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε το ροτέισον, κυρίως εξασφάλισε (αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα που πέτυχε η ομάδα) την συνοχή, την αποτελεσματικότητα και την δυνατότητα να αντέξουν οι παίκτες στην πίεση των συνεχόμενων αγώνων. Οι οποίοι θα ακολουθήσουν.

Ο στόχος είναι να αγωνιστούν όλοι, εφόσον πείσουν με τις επιδόσεις τους στις προπονήσεις. Ο Γκαρσία το είπε ορθά – κοφτά, τις προάλλες, πως έχει ένα ρόστερ από 30 παίκτες και θέλει όλους να τους αξιοποιήσει. Το πιο σημαντικό βεβαίως είναι, πως μοιράζει σωστά τον χρόνο συμμετοχής (ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε παίκτης) και ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει νικηφόρα αποτελέσματα. Γιατί και μέσα στο «κόλπο» για τον τίτλο μπήκε δυναμικά, αλλά και η προοπτική της πρόκρισης στους «32» του Europa League είναι ανοιχτή, αρκεί ο ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει θετικά αποτελέσματα τις επόμενες δύο αγωνιστικές στους ομίλους. Μέχρι αυτή την στιγμή, το ροτέίσον που έγινε, δίνει προοπτική διεκδίκησης του τίτλου στην Ελλάδα και πρόκρισης στην Ευρώπη.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙ ΓΚΑΡΣΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΧΡ. ΣΥΜΜ.

Τερματοφύλακες

Ζίβκο Ζίβκοβιτς 478

Αλέξανδρος Πασχαλάκης 94

Αμυντικοί

Ροντρίγκο Σοάρες 396

Φερνάντο Βαρέλα 381

Ίνγκι Ινγκασον 380

Χοσέ Κρέσπο 374

Μούσα Ουαγκέ 187

Νίλσεν Περέιρα 170

Δημήτρης Γιαννούλης 164

Λευτέρης Λύρατζης 122

Γιάννης Μιχαηλίδης 105

Μέσοι

Στέφαν Σβαμπ 473

Ομάρ Ελ Καντουρί 400

Ντόουγκλας Αουγκούστο 307

Χάρης Τσιγγάρας 97

Νίκα Νινούα 93

Αντερσον Εσίτι 74

Μεσοεπιθετικοί

Αντρίγια Ζίβκοβιτς 502

Αλέξανδρος Τζόλης 347

Τόμας Μουργκ 333

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 141

Αντρέ Βιεϊρίνια 81

Επιθετικοί

Κάρολ Σφιντέρσκι 402

Αντόνιο Τσόλακ 191

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.