ΠΑΟΚ: Ψάχνει 10 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά για το μπάτζετ

Γιώργος Καστάνης04 Ιουνίου 2023

Εγγυημένα έσοδα για την νέα αγωνιστική περίοδο θέλει ο ΠΑΟΚ για να καθοριστεί και το ύψος του μπάτζετ, το οποίο εν τέλει θα ισχύσει για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο καθώς ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την Nova. Επομένως, όλο το βάρος θα πέσει στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν άμεσα.

Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ την σεζόν που ολοκληρώθηκε, εξασφάλισε έσοδα από την Nova που άγγιξαν τα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Στο συμβόλαιο διετούς διάρκειας που ολοκληρώθηκε υπήρχαν και μπόνους για την επίτευξη υψηλών στόχων. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ θα εισέπραττε έξτρα χρήματα εάν κατακτούσε το Κύπελλο στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Μπόνους θα έπαιρνε εάν εξασφάλιζε θέση και στο Champions League. Πλέον για την νέα σεζόν πρέπει να τρέξει το θέμα. 

Μέσα στον Ιούνιο για την ακρίβεια, αναμένονται οι εξελίξεις. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΟΚ ζήτησε ένα ποσό υψηλότερο των 10 εκατ. ευρώ που δεν συζητήθηκε καν από την άλλη πλευρά. Πρακτικά οι διαπραγματεύσεις για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Nova θα γίνουν ανάμεσα στους κ.κ. Σαββίδη και Σταθόπουλο. Εγγυημένα μόνο με αυτή την απευθείας επαφή μπορεί να επέλθει μία οριστική ή όχι συμφωνία. Το σημαντικό στοιχείο είναι πως υπάρχει μία θετική προδιάθεση. Αυτό εισπράττουμε ως μήνυμα. Τα «παζάρια» όμως για να επέλθει η οριστική συμφωνία τα κάνει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

Εκτός από την Nova φυσικά υπάρχει και η Cosmote. Η οποία έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Και θα διαπραγματευτεί με την ΑΕΚ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και τον Παναθηναϊκό που τερμάτισε στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Επομένως οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός που ήδη είχαν συμβόλαια με τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό πάροχο θα ζητήσουν περισσότερα χρήματα για τα νέα τους συμβόλαια. Αυτό το λένε έντονα στην Αθήνα. Το ερώτημα είναι εάν θα μπορέσει το ανταγωνιστικό συνδρομητικό κανάλι να δώσει στον ΠΑΟΚ τα εγγυημένα χρήματα που ζητά. Προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί κάτι επισήμως.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.