ΠΑΟΚ: Πρώτο δείγμα τελείως αρνητικό

Χρύσανθος Δοβλέτογλου21 Ιουλίου 2022

Ομοιογένεια δεν περιμέναμε να έχει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Δεν ήταν δυνατόν. Στην αρχική ενδεκάδα του εκτός έδρας αγώνα με την Λέφσκι βρέθηκαν πέντε νέα μεταγραφικά αποκτήματα, οι Κοτάρσκι, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας και Κουαλιάτα, ενώ στο δεύτερο μέρος πέρασαν και οι Νάρεϊ, Μπράντον. Συνολικά αγωνίστηκαν επτά ποδοσφαιριστές που ήρθαν το φετινό καλοκαίρι.

Οπωσδήποτε θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει ο Δικέφαλος σύνολο και να έχει την σφραγίδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οπότε δεν θα είχε ποδοσφαιρική λογική να δούμε στον αγωνιστικό χώρο μία δεμένη ομάδα. Αυτό, όμως, που θα περίμεναν πολλοί να δουν από μία ενδεκάδα που ο μοναδικός πάνω από 30 ήταν ο Σβαμπ και ο μεγαλύτερος, αν εξαιρεθεί ο Αυστριακός, ήταν ο Ινγκασον, ο οποίος είναι 28 ετών, ήταν ποδοσφαιριστές που να κυνηγούν κάθε μπάλα και που θα τρέχουν πρώτοι σε όλες τις μονομαχίες.

Περίμεναν να παρακολουθήσουν νεαρούς παίκτες με κίνητρο να διακριθούν, να δείξουν τι αξίζουν και να δυσκολέψουν έστω τον αντίπαλο. Αντί αυτού είδαν παιδιά όπως ο Ντάντας και ο Κουαλιάτα να είναι τελείως εκτός κλίματος και να δημιουργούν με την εμφάνισή τους εύλογα το ερώτημα για το πότε θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στον πάγκο του Δικεφάλου και έχει... διπλό έργο. Και να φτιάξει μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν, αλλά και, παράλληλα, να βάλει νεαρούς ποδοσφαιριστές, χωρίς την απαραίτητη εμπειρία, στο πνεύμα και να τους δώσει να καταλάβουν ότι στην Τούμπα δεν υπάρχει πολύς χρόνος για χάσιμο.

Σίγουρα, όπως όλοι, θα χρειαστούν και αυτοί ένα διάστημα προσαρμογής. Αλλά για να δοθεί πίστωση θα πρέπει και οι ίδιοι να δείξουν ότι έχουν το τσαγανό να αγωνιστούν σε έναν σύλλογο που παλεύει για τίτλους και για επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια, θα χρειαστούν και την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, τουλάχιστον, στην αρχή της καριέρας τους με την ασπρόμαυρη φανέλα, για να νιώσουν άνετα και να ξεδιπλώσουν τα αγωνιστικά τους χαρίσματα.

Αυτό, πάντως, που έχει την μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι ότι το πρώτο δείγμα του Δικεφάλου ήταν τελείως αρνητικό, απέναντι σε μία μέτρια ομάδα. Και για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στη ρεβάνς οφείλει να σοβαρευτεί άμεσα, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι οι πραγματικές δυνατότητες του ΠΑΟΚ, ακόμη και αυτή την περίοδο που δεν είναι 100% έτοιμος, είναι αυτές που είδαμε στη Σόφια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.