Η Μίντιλαντ είναι του... χεριού του, αλλά, με... παρόντες ένδεκα στους ένδεκα

Αρις Νικολάκης24 Φεβρουαρίου 2022

Επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε – και σήμερα – σε ό,τι αναφέραμε και προχθές. Δεν πρέπει, να πάει χαμένη η απώλεια… Η θυσία, εάν θέλετε, των δυο βαθμών για το Πρωτάθλημα στον βωμό της Ευρώπης! Τούτο δε, καθώς η ρεβάνς με τη Μίντιλαντ διαμόρφωσε την απόδοση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη. Κακώς μεν, αλλά την διαμόρφωσε, δε.

Για να λέμε βέβαια, την πάσα αλήθεια… Οι επερχόμενοι αγώνες με τον Ιωνικό εντός και την ΑΕΚ εκτός – μέσα σε μία εβδομάδα – θα διαμορφώσουν κι αυτοί την απόδοση του ΠΑΟΚ στον αγώνα ρεβάνς με τη Μίντιλαντ. Έτσι είναι η ζωή του, πλέον. Και πως να την αλλάξει…

Θα μπορούσε, να την αλλάξει πάντως, εάν κι εφ’ όσον έπαιζε καλή μπάλα στην Δανία. Κι απέφευγε εκεί την ήττα, τουλάχιστον. Θα ήταν ολότελα διαφορετική η ρεβάνς στην Ελλάδα. Δεν έπαιξε. Η ρεβάνς δεν είναι ολότελα διαφορετική. Είναι τελικός με υψηλό βαθμό δυσκολίας, μάλιστα.

Και μοναδικό πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ είναι μόνον η ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Δίχως την απόλυτη πληρότητα αλλά… Εδώ ταιριάζει πως βλέπει ο καθείς, την κατά το ήμισυ πλήρη Τούμπα. Μισογεμάτη η μισοάδεια;

Είναι επίσης, θετικό για τον ΠΑΟΚ στοιχείο, η καλή του ψυχολογία. Κρίνοντας από την εικόνα του στο ντέρμπι με τον Άρη. Δεν έπαιξε την περασμένη Κυριακή ανάλογα με τις δυνατότητες του. Άντεξε όμως, σε μία πρωτοφανώς σκληρή και βαριά ατμόσφαιρα. Δεν έχασε ηρεμία πνευματική και ψυχική. Ως εκ τούτου δυνάμεθα, να θεωρούμε πως ο Κυπελλούχος έχει καλή ψυχολογία.

Η ανατροπή του 1-0 σε βάρος του δεν είναι φυσικά, εύκολη υπόθεση. Η Μίντιλαντ δεν είναι ομάδα της σειράς. Δεν έρχεται για τουρισμό στη Θεσσαλονίκη. Κι η ήττα στον τελευταίο της αγώνα, δε σημαίνει κάτι για τον ΠΑΟΚ. Κι οι δυο αντίπαλες ομάδες σήμερα, στην Τούμπα δεν είναι ευχαριστημένες από την απόδοιση τους στους αγώνες οι οποίοι προηγήθηκαν τού αποψινού…

Θετική για τον ΠΑΟΚ είναι κι η αλλαγή στους κανονισμούς. Δεν μετριέται ως διπλό το εκτός έδρας γκολ. Έτσι αλλάζει η τακτική κάθε γηπεδούχου ομάδας. Είναι ένα πλεονέκτημα για μία ομάδα όπως, στην προκειμένη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ ο οποίος στοχεύει για ανατροπή του σκορ.

Έτσι ή αλλιώς η Μίντιλαντ δεν είναι ομάδα της σειράς. Είναι πάντως, του χεριού του ΠΑΟΚ. Ποιου ΠΑΟΚ; Όχι εκείνου στον πρώτο αγώνα, την περασμένη Πέμπτη. Όχι κι αυτού στο ντέρμπι, την περασμένη Κυριακή. Είναι του χεριού του ΠΑΟΚ με ένδεκα στους ένδεκα παρόντες παίκτες στο γήπεδο.

Δεν είναι δα κι υπερβολή μας η άποψη πως… Οι μη ένδεκα στους ένδεκα παρόντες παίκτες στο γήπεδο είναι η εξήγηση των δυο τελευταίων αρνητικών (και βέβαια, είναι αρνητικό αποτέλεσμα η «λευκή ισοπαλία» με τον Άρη) αποτελεσμάτων του ΠΑΟΚ.

Με τούς ωσεί παρόντες παίκτες στην επίθεση κυρίως, εξηγείται και το μηδέν στο ενεργητικό του ΠΑΟΚ επί δυο συνεχείς αγώνες. Το μηδέν στο ενεργητικό της πρώτης καλύτερης επίθεσης του Πρωταθλήματος με 46 γκολ έναντι της δεύτερης της ΑΕΚ με 39 γκολ!

Επιτρέψτε μας δε, κλείνοντας να θεωρούμε πως με άπαντες (‘ένδεκα στους ένδεκα) παρόντες κι ιδιαίτερα στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ δε θα αγωνιούσε απόψε, για την πρόκριση στην Ευρώπη. Συνάμα θα είχε κλειδαμπαρώσει την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα με σημαντική διαφορά από την τρίτη…

ΥΓ : Ποτέ άλλοτε στον ελληνικό αθλητικό Τύπο δεν καταγράφηκε τέτοια (έστω… Μερικώς ανάλογη) εντυπωσιακή προσπάθεια κατά της βίας, όπως αυτή της Metrosport. Πέρα από το πρωτοσέλιδο της, την κορύφωση της προσπάθειας, η Metrosport πρωτοπορώντας τάραξε λιμνάζοντα ύδατα! Δεν το λέμε μήτε εμείς, μήτε οι αναγνώστες της. Το λένε κι όσοι μελετούν, κρίνουν και συγκρίνουν πρωτοσέλιδα ορθίως στα μανταλάκια ή καθήμενοι στους καφενέδες! Καιρός τους να εμβαθύνουν στη Metrosport και πέρα από το ...περιτύλιγμα της!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.