ΠΑΟΚ: Προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν σε όλα τα επίπεδα, με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των φίλων της ομάδας των αθλητών και των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ενημέρωση

Η νέα σεζόν είναι πλέον προ των πυλών και η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα. Η ασφάλεια των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, των αθλητών και των εργαζομένων είναι πάντα βασική προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν και σε συνεργασία με τον χορηγό μας και πρωτοπόρο σε θέματα υγείας «Νοσοκόμα στο σπίτι», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο PAOK Sports Arena πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια του πιστοποιημένου σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και εργαζόμενοι στο PAOK Sports Arena, έγιναν μαθήματα μεταξύ άλλων για… καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), χρήση απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγμονής, πλάγια θέση ασφαλείας και κλήση υπηρεσιών υγείας.

Για το πιστοποιημένο σεμινάριο, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν γνώσης πρώτων βοηθειών οπουδήποτε και ιδιαίτερα σε χώρους άθλησης και μεγάλης συγκέντρωσης κόσμου, μίλησε ο συνεργάτης της «Νοσοκόμα στο σπίτι», διασώστης, paramedic και υπεύθυνος της «Life rescue academy» Γιάννης Ζερβός, ο οποίος εξήγησε πολύ χαρακτηριστικά: «οι πρώτες βοήθειες είναι τελείως απαραίτητες γιατί μπορούν να διατηρήσουν το άτομο στην κατάσταση που το βρήκαν ώστε να μην υπάρχει επιδείνωση, είτε να βελτιώσουν την κατάστασή του, είτε σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής να πετύχουμε την ανάνηψη. Για την τελευταία περίπτωση χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος ΚΑΡΠΑ και σε συνδυασμό με την χρήση απινιδωτή, ο οποίος κάνει θαύματα και υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να γίνει επαναφορά. Υπάρχουν στατιστικές από την Αμερική, σύμφωνα με τις οποίες αν όλοι άνω των 12 ετών γνώριζαν πώς να προσφέρουν πρώτες βοήθειες, αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό περίπου στο 70% θα είχαν αποφύγει το μοιραίο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.