ΠΑΟΚ: Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό το κακό;

Αρις Νικολάκης02 Νοεμβρίου 2022

Όταν ο Θεός – που λέει ο λόγος – έβρεχε …τύχη, ο ΠΑΟΚ εφέτος και καπέλο φορούσε κι ομπρέλα κρατούσε και σε στέγαστρο καθόταν! Αν και την ώρα που γραφόταν αυτά… Διαβάζαμε στο έγκυρο metrospoprt.gr: «Πρόταση2,5 εκ. ευρώ από MLS για Κουαλιάτα. Θετικός ο παίκτης»! Αυτό θα πει τύχη για τον ΠΑΟΚ. Κρίνοντας το γεγονός κι αποδίδοντας τύχη στον ΠΑΟΚ, εκ των σημερινών δεδομένων στην Ελλάδα του νεαρού εξ Ουρουγουάης.

Κι εδώ που τα λέμε… Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, ο Νίκολας Κουαλιάτα θυμίζει πολύ την περίπτωση του Τέρι Μιλς. Είχε δώσει μία περιουσία ο μεγάλος Νίκος Βεζυρτζής για το νο 16 του ΝΑΒ τότε (1990), με τους Μιλγουόκι Μπακς. Στα 22 του ο Αμερικανός διάβηκε τον Ατλαντικό, όπως τον διάβηκε κι ο Νίκος Κουαλιάτα, με τις δάφνες ενός από του σουπερ ταλέντα του χώρου του.

Εξαιρώντας ένα κάρφωμα – σε φιλικό αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ – το οποίο όμως, θα γκρέμιζε το Αλεξάνδρειο κι έστειλε στον… έβδομο ουρανό τους ΠΑΟΚτσήδες, ο Τέρι Μιλς ήταν μηδέν από μηδέν, μηδέν! Δε θα ξεχάσουμε την έκφραση του προσώπου του μεγάλου (και λίγος είναι ο χαρακτηρισμός μας…) Νίκου Βεζυρτζή. Ήταν η προσωποποίηση της απογοήτευσης όταν στα γραφεία της Βασιλίσσης Σοφίας, μάθαινε από την Ισπανία πως ο Αμερικανός δεν αντέχει άλλο. Τα μαζεύει και φεύγει…

Δεν γνωρίζουμε φυσικά, τι μέλλει γενέσθαι με τον Νίκολας Κουαλιάτα αλλά… Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα κι ο ΠΑΟΚ από αυτόν κι αυτός από τον ΠΑΟΚ χαΐρι δε βλέπουν! Ίσως λοιπόν, θα ήταν ευχής έργον εάν κι εφ’ όσον ο παίκτης έφευγε.

Γνωρίζουμε πως έγιναν προσπάθειες, για να εγκλιματισθεί. Να προσαρμοστεί. Να μπολιαστεί τέλος πάντων, σε Ελλάδα και ΠΑΟΚ. Σε αυτές συμμετείχε κι ο συμπατριώτης του, ο Πάμπλο Γκαρσία. Τώρα, εάν έγιναν πολλές η λίγες… Ο Θεός κι η ψυχή όλων. Σημασία έχει πως ΠΑΟΚ και Νίκολας Κουαλιάτα είναι σε αδιέξοδο.

Επί του παρόντος πάντως, η ατυχία του ΠΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Η λαίλαπα των τραυματισμών τον έχει γονατίσει. Η απώλεια του Κάλεντ Νάρεϊ τον ξαπλώνει. Ο Γερμανός – με ρίζες από το Τόγκο – δεν είναι μια μονάδα την οποία θα στερηθεί ο ΠΑΟΚ. Είναι μία από τις μονάδες του ΠΑΟΚ οι οποίες παρήγαγαν έργο. Απέδιδαν ισχύ!

Κι εδώ, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, είναι ώρα για Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο. Είναι η ώρα τους για να παίξουν μπάλα καθώς ο ΠΑΟΚ έτσι όπως πάει… Δε θα συμπληρώνει αποστολή.

Εάν μάλιστα, μετρούμε ορθά… Από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, μια ολόκληρη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Ειδικοί φυσικά, δεν είμαστε. Άποψη δεν εκφράζουμε αλλά… Δεν είναι άξιον απορίας πως και γιατί συμβαίνει εφέτος αυτό το κακό στην Τούμπα; Δεν είναι άξιον απορίας επίσης, πως και γιατί δεν ελέγχεται η κατάσταση αυτή; Κι εξελίσσεται ολοένα και χειρότερα;

Θεωρούμε πάντως, πως κάποιες εξηγήσεις από επίσημα χείλη αρμοδίων, θα βοηθούσαν τους φίλους του «δικέφαλου», να αντιληφθούν τη φυσική πραγματικότητα. Και να προστατευθούν από την εικονική, την οποία π(λ)ασάρουν γνωστοί, άγνωστοι άσπονδοι φίλοι του «δικεφάλου»…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.