ΠΑΟΚ: Ποια ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό;

Αρις Νικολάκης26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο τελικός του περυσινού Κυπέλλου εστέφθη υπό απολύτου αποτυχίας για τον ΠΑΟΚ. Εμείς, σε τούτο εδώ το μετερίζι της «Μ» δεν αναφερθήκαμε καν σε ατυχία. Ακόμη κι εάν αποδόθηκαν τότε, εύλογα ευθύνες της αποτυχίας του ΠΑΟΚ στον απαράδεκτα… αλλήθωρο διαιτητή, ο ΠΑΟΚ – ως σαφώς ανώτερη ομάδα – υπέστη ήττα. Αυτή γράφθηκε στη ιστορία του Κυπέλλου. Δεν ξεγράφει!

Και στον Τελικό του εφετινού Κυπέλλου να παίξει πάλι, μια υπόθεση επιχειρούμε, ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Και να νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό κατακτώντας αυτό το Κύπελλο η περυσινή ήττα κι η απώλεια εκείνου του Κυπέλλου δεν… Διαγράφονται. Κι άιντε για την οικονομία της υπόθεσης, να θεωρήσουμε πως – εάν κι εφ’ όσον συμβεί τούτο – ε, θα είναι μια άτυπη ρεβάνς. Άτυπη , έτσι;

Στο εφετινό Πρωτάθλημα όμως, δεν βλέπουμε, πώς μία νίκη του ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Κυριακής, είναι ρεβάνς για το περυσινό Κύπελλο! Να μάς συμπαθούν, όσοι διαφωνούν αλλά… Εμείς δεν το βλέπουμε!

Ποια ρεβάνς λοιπόν, την Κυριακή, στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό;

Τι βλέπουμε εμείς; Τρεις βαθμούς, οι οποίοι θα αλλάξουν άρδην την ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ. Θα τον καταστήσουν σοβαρό διεκδικητή της πρωτιάς. Θα βοηθήσουν προπονητές και παίκτες του να ηρεμήσουν. Θα πείσουν τον κόσμο του πως αξίζει – επειδή υφίστανται προοπτικές βελτίωσης – να βάλουν πλάτες στην ομάδα τους. Καθώς αυτή βάζει πλάτη σε αυτούς. Επιμένουμε εμείς…

Η αλήθεια βέβαια, είναι πως μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός κερδίζει τις εντυπώσεις. Όχι μόνον για το αήττητο 5χ3=15 αλλά και για τη μεγαλύτερης διάρκειας σταθερότητα στους αγώνες του , συγκριτικά με τους αντιπάλους στη «μάχη του τίτλου». Ο ΠΑΟΚ; Δεν μπορούμε, να ισχυρισθούμε το ίδιο!

Ο Παναθηναϊκός επίσης, έχει μία βάση στην ενδεκάδα του. Ο ΠΑΟΚ την ψάχνει ακόμη. Είναι κι αυτή ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Με την ουσιαστικότερη πάντως, την Τούμπα…

Για να επιστρέψουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε. Και να επαναλάβουμε πως θέμα ρεβάνς για το Κύπελλο, στο Πρωτάθλημα δεν τίθεται. Θέμα τού ντέρμπι της Κυριακής είναι οι τρεις βαθμοί. Για αγωνιστικούς και ψυχολογικούς λόγους… Εσωτερικούς κι εξωτερικούς. Εσωτερικούς για ηρεμία κι αυτοπεποίθηση μετά την ταραχή στο Ηράκλειο. Εξωτερικούς για αποκατάσταση της τάξης στο Πρωτάθλημα. Τούτο επειδή ουκ ολίγοι έσπευσαν, να την διασαλεύσουν μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής.

Εάν δε, θέλετε, να υπάρχει χρώμα ρεβάνς στο ντέρμπι της Κυριακής… Είναι του ΠΑΟΚ από τον κακό εαυτόν του. Εξ αιτίας του έχασε τρεις βαθμού στο Ηράκλειο. Εξ αιτίας του καλού να κερδίσει τρεις βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Αυτή, ναι. Θα είναι ρεβάνς!

ΥΓ 1: Δεν πρέπει να ξαφνιάζουν τα νέα πειράματα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ βλέπετε, είχε στο απουσιολόγιο του σχεδόν μία ενδεκάδα στον φιλικό αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

ΥΓ 2:  Μήπως, στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ να το πάρουν αλλιώς; Όχι φυσικά, διοικητικά αλλά αγωνιστικά ; Και τα εφετινά δείγματα δεν φαίνονται – μέχρι τώρα, τουλάχιστον - διαφορετικά από τα περυσινά. Κι ας ξοδεύθηκαν πάλι, ένα βουνό λεφτά!

ΥΓ 3: Καλά μαντάτα από την εθνική Σερβίας για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς…

ΥΓ 4: Διαιτητές καταδικασμένοι ισόβια στη συνείδηση υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων… Θα «δικάζουν» συναδέλφους τους; Πλάκα μας κάνουν! Ακόμη κι ως πλάκα… Είναι απειλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.