ΠΑΟΚ: Πληγώνουν και οι εννέα βαθμοί που έχασε στην Τούμπα

Γιώργος Καστάνης12 Φεβρουαρίου 2023

Αχ, αυτοί οι εννέα βαθμοί. Η απώλειά τους, αποδεικνύεται κομβική, μέχρι αυτή την στιγμή για την πρωτοκαθεδρία του ΠΑΟΚ. Ενόψει της καθοριστικής αναμέτρησης της Τρίπολης, ο Δικέφαλος είναι τρίτος με 43 βαθμούς. Πέντε, πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Εκκρεμεί ασφαλώς το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ. Το βασικό, για τον ΠΑΟΚ και αυτό αναφέρουμε, είναι πως κάλλιστα, στην χρονιά της μεγάλης ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού του, θα μπορούσε να είναι ο πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να οδηγεί την κούρσα. Απώλεσε όμως, εννέα πολύτιμους βαθμούς στην φυσική του έδρα. Στην Τούμπα. Παλαιότερα η Τούμπα, από απόψεως συγκομιδής βαθμών, ήταν το απόρθητο φρούριο του ΠΑΟΚ. Ακόμη κι όταν δεν διεκδικούσε τον τίτλο.

Την τρέχουσα σεζόν όμως, πληγώνουν οι εννέα βαθμοί που έχασε στην Τούμπα. Με την… ελπίδα να μην απωλέσει άλλους στην γενικότερη προσπάθεια που κάνει, ας σταθούμε στα παιχνίδια, τα αποτελέσματα των οποίων, «πληγώνουν» τον Δικέφαλο. Στις 2 Οκτωβρίου 2022 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό. Προηγήθηκε με 1-0, όμως κατόρθωσε να ηττηθεί με 1-2, από δικά του αμυντικά λάθη (ο Αϊτόρ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Δικεφάλου) και εξαιτίας, εις βάρος του, διαιτητικών αποφάσεων. Ο Λουτσέσκου ακόμη και σήμερα, διαμαρτύρεται για αποφάσεις του VAR που στέρησαν από τον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να πάρει το παιχνίδι.

Στις 23 Οκτωβρίου, ο Δικέφαλος υποδέχθηκε τον Αστέρα. Τελικό αποτέλεσμα: 2-2. Σε αυτό το ματς, υπήρξε και ο κίνδυνος της ήττας. Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο βαθμούς. Στις 14 Ιανουαρίου, στον αγώνα με τον ΟΦΗ, το ματς έληξε ισόπαλο με 0-0. Και οι Κρητικοί έχασαν ευκαιρίες, όμως ο ΠΑΟΚ εάν έπαιζε πιο αποφασισμένα, θα μπορούσε να κερδίσει τον αντίπαλό του.

Ανάλογο αποτέλεσμα είχαμε και με τον Ολυμπιακό, στις 5 Φεβρουαρίου. 0-0 και απώλεια δύο βαθμών. Αυτοί οι εννέα πόντοι, εάν είχαν κερδηθεί, ο ΠΑΟΚ θα είχε 52. Θα ήταν πρώτος και με μικρή διαφορά. Είναι αυτό που λέμε, αρκετές φορές, πως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Πρακτικά, για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο έως το τέλος, θα πρέπει, τουλάχιστον, να κερδίσει ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους του στην Τούμπα. Να έχει μία αφετηρία.

* Βεβαίως για να είμαστε ρεαλιστές, πληγώνουν τον ΠΑΟΚ και τα γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις των εκτός έδρας αναμετρήσεων με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό. Και στα δύο ματς, προηγούνταν με 0-1 και ισοφαρίστηκε στο φινάλε με 1-1.

Οι εντός έδρας απώλειες των άλλων διεκδικητών

Για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης (στο Πρωτάθλημα), αναφορικά με την απώλεια βαθμών εντός έδρας, όπως αναφέραμε στο κεντρικό θέμα αυτής της σελίδας για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να παραθέσουμε και τις απώλειες που είχαν οι άλλοι τρεις διεκδικητές του τίτλου, στις έδρες τους. Ο Παναθηναϊκός, εντός έδρας, μετρά οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα (από τον ΠΑΟΚ). Δηλαδή απώλειες επτά βαθμών.

Η ΑΕΚ που επίσης διεκδικεί τον τίτλο, έχει καταγράψει, εννέα νίκες εντός έδρας και μία ήττα (πριν μετακομίσει στην νέα της έδρα). Απώλεια τριών βαθμών. Ο Ολυμπιακός μετρά επτά νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα (από τον ΠΑΟΚ) στο Καραϊσκάκη. Απώλειες βαθμών: επτά.

Πρακτικά αυτό αποδεικνύει, πως εάν ο ΠΑΟΚ που κέρδισε εκτός έδρας τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό, αξιοποιούσε την Τούμπα, θα είχε ένα πλεονέκτημα, έναντι των αντιπάλων του. Στην έδρα του έχασε από τον Παναθηναϊκό, αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό. Εκτός, τα πάει καλύτερα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.