ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, ο κέρβερος

Metrosport Team11 Απριλίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΠΕΤΡΩΤΟΣ, Γ. ΖΑΪΡΗΣ

Η UEFA αποθέωσε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη για την εμφάνισή του στο Βελοντρόμ, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μαρσέιγ, κάνοντας λόγο για... superb saves (τρομερές επεμβάσεις) την ίδια ώρα που η σελίδα στατιστικών sofascore τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη ενδεκάδα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο φέτος στο Conference League με τον 32χρονο τερματοφύλακα του Δικεφάλου. Ο Πασχαλάκης από την αρχή της σεζόν είναι σταθερά στους διακριθέντες στην διοργάνωση.


Ήταν εκείνος που με μία από τις καλύτερες αποκρούσεις της τρίτης αγωνιστικής κράτησε στον ΠΑΟΚ όρθιο στην Δανία, έβαλε φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στην πρόκριση επί της Μίντιλαντ με τις επεμβάσεις του σε ροή αγώνα και στην διαδικασία των πέναλτι, έκανε σπουδαίο ματς στην Γάνδη (αλλά και στην Τούμπα στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια με τους Βέλγους) και φυσικά είχε τρομερή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Μαρσέιγ.

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στην στατιστική. Ο διεθνής τερματοφύλακας είναι στην πρώτη κατηγορία των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές (11, μετρώντας από την φάση των ομίλων και έπειτα) στην οποία είναι και ο Μπίσεσβαρ και μαζί με τον αμυντικό της Μπόντο Γκλιμτ, Αλφονς Σάμσπτεντ έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (1020), με απλά λόγια δεν έχουν χάσει δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, αυτό που κάνει πιο εντυπωσιακή την παρουσία του «Πάσχα» είναι η πρωτιά στις συνολικές αποκρούσεις. Έχει 36, όσες μόνο ο Πάτρικ Κάρλγκρεν, ο Σουηδός γκολκίπερ της Ράντερς που έχει ήδη αποκλειστεί από την νοκ άουτ φάση (από την Λέστερ). Συνολικά 30 έχει ο Λίντνερ της Βασιλείας που επίσης έχει αποκλειστεί, όπως και η Παρτιζάν με τον Πόποβιτς που έφτασε τις 27.

Οι υπόλοιποι που συνεχίζουν έχουν πολύ χαμηλότερα νούμερα και απόδειξη ότι ο πρώτος στην λίστα των ομάδων της φάσης των «8» μετά τον Πασχαλάκη είναι ο Νικίτα Χάλκιν της Μπόντο Γκλιμτ με 21.

Με απλά λόγια, ο Πασχαλάκης διεκδικεί, χωρίς υπερβολή, τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα του Conference League και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να φτάσει σε απίστευτα νούμερα στατιστικής. Δικαίως του ταιριάζει ο τίτλος του κέρβερου του φετινού ΠΑΟΚ, ενός από τους παίκτες κλειδιά γι’ αυτή την ιστορική πορεία που διαγράφει ο ΠΑΟΚ φέτος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.