ΠΑΟΚ-ΠΑΣ: Ο «κέρβερος» Πασχαλάκης, ο Πρίγιοβιτς και ο λυτρωτής Σφιντέρσκι

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2020

Σκληρό «καρύδι» είναι για τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα στις τελευταίες τους αναμετρήσεις στην Τούμπα.

Η τελευταία εύκολη επικράτηση για τον Δικέφαλο ήταν τη σεζόν 2015-2016 όταν νίκησε με 3-1 έχοντας καθαρίσει το ματς με γκολ των Αθανασιάδη (43'), Χαρίση (52') και Ζάιρο (64') ενώ ο Κοζορώνης πέτυχε το γκολ της τιμής για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στο 90'.

Ακολούθησαν τρία ματς στα οποία η ομάδα των Ιωαννίνων είτε κέρδισε είτε έχασε δύσκολα από τους «ασπρόμαυρους».

Την επόμενη σεζόν, ο ΠΑΣ έφυγε με τη νίκη (0-1) από την Τούμπα χάρη σε ένα γκολ του Τζημόπουλου στο 16' και την εμφάνιση... καριέρας του Πασχαλάκη που κατέβασε τα ρολά και του έδωσε το «εισιτήριο» για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ έξι μήνες μετά.

Τη σεζόν 2017-2018 ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα γκολ του Πρίγιοβιτς στο 55' για να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΣ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα.

Τέλος, τη σεζόν του αήττητου πρωταθλήματος (2018-2019), οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκαν με πέναλτι του Πέλκα στο 38'. Όμως ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52' στη μοναδική του τελική στο παιχνίδι με τον Δημήτρη Μάνο που έφυγε από οριακή θέση οφσάιντ. Η πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ ήταν ασφυκτική, οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη ενώ ο Άκπομ έχασε και πέναλτι στο 75'. 

Τη λύτρωση στον ΠΑΟΚ έδωσε ο Κάρολ Σφιντέρσκι στο 87' με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή, κρατώντας τον Δικέφαλο στο +8 από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε στο τέλος για να επιστρέψει άμεσα στη Super League 1 μετά από «διάλειμμα» ενός έτους.   

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.