ΠΑΟΚ: Από αφελής, κυνικός για τις νίκες με back to back «0» στην άμυνα

Metrosport Team22 Απριλίου 2021

Για τον ασταθή ανασταλτικά και επιρρεπή στο λάθος αμυντικά ΠΑΟΚ αυτό είναι κάτι σαν... παράσημο. Κράτησε το «0» στην άμυνα για δύο συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος και μάλιστα σε ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Άρη, γεγονός που δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με την αλλαγή σχηματισμού αλλά και την προφανή πια διάθεση του ΠΑΟΚ να μην παίξει με ποδοσφαιρική αφέλεια.

Τόσο ο Ολυμπιακός (9-12), όσο και ο Άρης (8-10), είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον ΠΑΟΚ όμως στην πραγματικότητα είχαν από μία μόνο μεγάλη ευκαιρία στα δύο ματς και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΠΑΟΚ των τριών στόπερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δικέφαλος έφτασε για τέταρτη μόλις φορά στο φετινό Πρωτάθλημα σε δύο διαδοχικά μηδενικά παθητικά. Το είχε κάνει στα ζευγάρια 3ης, 4ης αγωνιστικής (Βόλος-ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0), 10ης, 11ης αγωνιστικής (Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0), 22ης, 23ης αγωνιστικής (ΠΑΣ-ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0).

Το «0» στην άμυνα ήρθε για τον ΠΑΟΚ μέσα από ένα ρεκόρ περιόδου στις επεμβάσεις αφού είχε 23 έναντι των 21 που είχε στην πρεμιέρα των πλέι οφ με την ΑΕΚ και ισοφάριση εκείνου των περισσότερων αποκρούσεων, αφού είχε έξι όσες την Κυριακή με τον Ολυμπιακό και στην 4η αγωνιστική με τον ΟΦΗ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.