ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Αυτός θα είναι ο πέμπτος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες

Metrosport Team28 Απριλίου 2022

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που τον περιμένει ο Παναθηναϊκός, οποίος νωρίτερα σήμερα επικράτησε της Λαμίας και επέστρεψε στον τελικό της διοργάνωσης μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

Ο «Δικέφαλος» έχει εξελιχθεί στον απόλυτο κυρίαρχο του Κυπέλλου τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας από το 2017 μέχρι σήμερα τέσσερα τρόπαια έναντι ενός του Ολυμπιακού (2020). Βέβαια, η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν στον τελικό και ηττήθηκαν ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να επικρατεί με 4-0 επί του ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος τελικός των δύο φετινών φιναλίστ στο Κύπελλο ήταν το το 1955, στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να νικούν με 2-0 (24΄ Κουρτζίδης, 31' Πανάκης). Ο δεύτερος ήταν το 1972, στο γήπεδο του Γ. Καραϊσκάκης, με τον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Κούδα να σηκώνουν το Κύπελλο, με τον «Μεγαλέξανδρο» να πετυχαίνει δύο τέρματα και τον Παπαδημητρίου να μειώνει πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών σε 2-1 ( Κούδας 2', 88' - Παπαδημητρίου 89')

Ο τρίτος χρονολογείται το 1977, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί πάλι με 2-1 (29' Παπαδημητρίου, 83' Βακάλης – 43' Τερζανίδης), με το «Δικέφαλο» να έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Μανώλη Πλατόπουλου.

Ο πιο πρόσφατος είναι το 2014, στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» κατακτούν το Κύπελλο με τον Μάρκους Μπεργκ να είναι ο απόλυτο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.