ΠΑΟΚ: Ώρα ευθύνης για τους έμπειρους

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2022

Η αντίδραση που καλείται να βγάλει η ομάδα μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, αποτελεί την βασική προτεραιότητα του Λουτσέσκου και των συνεργατών του, ιδίως διότι ακολουθεί ένα ντέρμπι. Με την ΑΕΚ στην Opap Arena Αγια Σοφιά.

Και πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όλοι στον ΠΑΟΚ αισθάνονταν πως βρίσκονταν με την “πλάτη στον τοίχο”. Είχε προηγηθεί η ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, με το γκολ που δέχθηκε ο Δικέφαλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε στο Καραϊσκάκη, διαφορετικός, πιο μυαλωμένος, περισσότερο αποφασισμένος. Κέρδισε άξια τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1, θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, αδικήθηκε από τον Λετονό διαιτητή Τρεϊμάνις και τον Πορτογάλο διαιτητή (ήταν στο VAR) Πινέϊρο, καθώς δεν του δόθηκε καθαρό πέναλτι και όλοι πίστεψαν ότι “το κουμπί έχει γυρίσει”.

Όμως με αντίπαλο τον Αστέρα, η ομάδα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Η ουσία είναι πως δεν κατάφερε να κερδίσει και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, απομακρύνθηκε από τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι στους μείον 11 από τον Παναθηναϊκό και στους μείον πέντε βαθμούς από την ΑΕΚ. Για να αλλάξει την κατάσταση, πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίσει την Ένωση μέσα στην έδρα της. Το κύριο βάρος, αυτής της προσπάθειας “πέφτει” στους έμπειρους παίκτες. Στην “παλαιά φρουρά” της ομάδας. Είναι αυτοί που καλούνται να δείξουν πως μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις.

Είναι μία ώρα ευθύνης για όλους. Παίκτες όπως οι Ινγκανσον, Καντουρί, Κούρτιτς, Ολιβέϊρα, Αντρίγια (εφόσον καταφέρει και αγωνιστεί), Σβαμπ, Αουγκούστο (βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2019 και γνωρίζει πολύ καλά την σπουδαιότητα του κάθε αγώνα) καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους τον ΠΑΟΚ, ειδικά αυτή την χρονική περίοδο. Συμπεριλαμβάνουμε και τον Κάλεντ Νάρεϊ στην λίστα, κυρίως λόγω ηλικίας (είναι 28 ετών) όμως εδώ που τα λέμε ο Γερμανός εξτρέμ που είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και πρώτος σε ασίστ, δείχνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, τις δυνατότητές του.

Εάν ο Δικέφαλος ηττηθεί την Κυριακή και χάσει την…οπτική επαφή με την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος (που εξασφαλίζει την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου), τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για να καλύψει την διαμορφωθείσα κατάσταση. Το ζητούμενο, είναι να μπορέσει να αντιδράσει. Να κερδίσει την ΑΕΚ, όπως κέρδισε τον Ολυμπιακό. Να δείξει μέσα στο Λεκανοπέδιο, πως παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, παραμένει πολύ σκληρός. Και διατηρεί το μέταλλο του νικητή.

Η παλαιά φρουρά των παικτών του Δικεφάλου, ήρθε η ώρα να δείξουν πως μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα. Είναι η ώρα της ευθύνης. Και αυτό, συζητείται στα αποδυτήρια. Με τον Λουτσέσκου να ψάχνει τις κατάλληλες λύσεις σε αγωνιστικό επίπεδο, προκειμένου η ομάδα του να ξεπεράσει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Και οι οποίες προέρχονται και από την “κακοδαιμονία” που έχει “χτυπήσει” την ομάδα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Καστάνης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.