ΠΑΟΚ: Όπλο του το «βάθος» στον μαραθώνιο των 50+3 αγώνων

Γιώργος Πετρίδης10 Μαΐου 2021

Η σεζόν μοιάζει και είναι ατελείωτη για τον ΠΑΟΚ, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ουσία ήταν προέκταση της προηγούμενης. Ο χθεσινός αγώνας ήταν για τον Δικέφαλο ο 50ός στην τρέχουσα περίοδο και στο τέλος του μαραθωνίου θα φτάσει τους 53.

Η αρχή της διαδρομής αυτής ήταν στις 25 Αυγούστου με τη σπουδαία νίκη-πρόκριση επί της Μπεσικτάς στην Τούμπα. Ήταν ο πρώτος από τους 50 ως τώρα αγώνες του ΠΑΟΚ χθες ξεπέρασε τα 90 γκολ και το 40+ στον συντελεστή τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει ήδη τον περσινό αριθμό αγώνων του αφού είχε 46 ματς στη σεζόν που πέρασε ενώ με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ και τον τελικό του Κυπέλλου, φτάνοντας τα 53 ματς όλων των διοργανώσεων θα ξεπεράσει τον αριθμό της σεζόν 2018-19 που τον οδήγησε στο νταμπλ. Τότε είχε μετρήσει 52 ματς, με 36 νίκες, οχτώ ισοπαλίες, οχτώ ήττες με συντελεστή τερμάτων 104-42.

Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ, έστω και στον ελάχιστο στόχο του Πρωταθλήματος με τη διαφαινόμενη κατάκτηση της 2ης θέσης, στην Ευρώπη με τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League αλλά και την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου, επιστράτευσε κάτι πολύ σημαντικό που δεν είναι αυτονόητο. Το «βάθος».

Ο Ραχμάν Μπάμπα με τη 10η παρουσία του στην 11άδα, έγινε ο 19ος παίκτης του ΠΑΟΚ με διψήφιο αριθμό αγώνων Πρωταθλήματος στο αρχικό σχήμα της ομάδας ενώ ο συνολικός αριθμός εκείνων που είχαν τουλάχιστον μία παρουσία, στο σύνολο των 34 αγώνων Πρωταθλήματος, είναι 34.

Χάρη σε αυτό το «βάθος» ο ΠΑΟΚ, ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο σημείο της σεζόν, κατάφερε να καλύψει τα κενά παικτών του με ηγετικό ρόλο όπως ο Ίνγκασον και ο Ελ Καντουρί στο τελευταίο διάστημα. Είναι το στοιχείο που στο τέλος μπορεί να μετρήσει περισσότερο από κάθε άλλο σε μία μακρά και πολύ απαιτητική σεζόν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.