ΠΑΟΚ: «Όλοι κρινόμαστε έως το τέλος»

Metrosport Team29 Απριλίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Με δύο μόλις νίκες στα έξι παιχνίδια των πλέϊ οφ, ο ΠΑΟΚ απώλεσε την ευκαιρία που είχε διαμορφώσει με τις επιδόσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (κυρίως μετά την 10η αγωνιστική) να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Και την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Το ίδιο είχε συμβεί και στα περσινά πλέϊ οφ.

Αυτή η κακή πορεία της ομάδας, αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο βασικό θέμα συζήτησης μέσα στα αποδυτήρια. Χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες, όμως δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η σεζόν. Παραμένουν συγκεκριμένοι στόχοι στο «τραπέζι» μεταξύ των οποίων είναι και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Υπό τις παρούσες συνθήκες και ειδικά μετά την βαριά ήττα που υπέστη η ομάδα από την ΑΕΚ, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι η αλλαγή της ψυχολογίας και η επιστροφή στις επιτυχίες. Αργής γενομένης από το τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη, αύριο (30/4) το βράδυ.

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη για τον ΠΑΟΚ που έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα με την πλάτη στον τοίχο. Ο Λουτσέσκου, ο Μπάτσι, ο Τσονάκας, ο Καρυπίδης, ο Κωνσταντινίδης, όλοι όσοι είναι μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα επιχειρούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Με συνεχείς ομιλίες. Με αλλεπάλληλα τετ α τετ. Το μήνυμα που έχει περάσει η τεχνική ηγεσία προς τους παίκτες είναι σαφέστατο: «Όλοι κρινόμαστε έως το τέλος, τώρα που υπάρχουν στόχοι ανοιχτοί και ένα τρόπαιο πάνω στο τραπέζι. Αυτό το τρόπαιο πρέπει να το κερδίσουμε όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έρθουν οι νίκες. Να ανακτήσουμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση».

Είναι λογικό αυτό που ειπώθηκε. Ολοι κρίνονται. Και τα αποτελέσματα θα δείξουν στο φινάλε, εάν μπορεί ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει. Το Κύπελλο αποτελεί τον μεγάλο πόθο σε μία σεζόν που ξεκίνησε με προσδοκίες, αλλά ήδη υπάρχει αποτυχία στο Πρωτάθλημα ενώ ήρθε πολύ νωρίς ο αποκλεισμός στην Ευρώπη. Ειδικά όμως για τα πλέι οφ, υπάρχει πάντα η προοπτική της συμμετοχής στο Europa League.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Δικέφαλος να κερδίσει την τρίτη θέση. Με αυτό τον τρόπο θα είναι σίγουρος για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο σε σύγκριση με το Conference League και πάνω σε αυτή την βάση θα κληθεί να παίξει στον μεγάλο τελικό της 24ης Μαΐου για την μεγάλη κούπα. Ο Λουτσέσκου τονίζει ακόμη στους παίκτες του πως από τις επιδόσεις τους θα καθορίσουν το μέλλον τους. Την επόμενη ημέρα: «Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε, αφήνοντας στην άκρη το εγώ και προβάλλοντας το εμείς».

Ακόμη και αυτοί που έχουν πάρει το μήνυμα ότι δεν θα συνεχίσουν από την νέα σεζόν, όταν παίζουν, πρέπει να αποδίδουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, ανάλογα πάντα με τις δυνατότητές τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Υπάρχει κίνητρο, είναι ισχυρό και στους δύο θεσμούς. Πρέπει αρχικά να επιστρέψει στις νίκες, αυτή τη φορά απέναντι στον Άρη αύριο το βράδυ στην Τούμπα. Και έως το τέλος των πλέϊ οφ, ο στόχος θα είναι να ξεπεράσει βαθμολογικά τον Ολυμπιακό που προηγείται με τρεις πόντους. Και εφόσον τα καταφέρει, με αυξημένη την ψυχολογική τους διάθεση, παίκτες και μέλη της τεχνικής ηγεσίας και του ποδοσφαιρικού τμήματος θα πάνε να δώσουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στον τελικό του Κυπέλλου. Για να υποτάξουν την ΑΕΚ σε ένα ακόμη τελικό και να «κλείσουν στόματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.