ΠΑΟΚ: Όλοι ενωμένοι και ο καθένας από το πόστο του!

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Μπορεί ο τίτλος του άρθρου να είναι λίγο δυσνόητος , όμως παρακάτω θα εξηγήσουμε πως αντιλαμβανόμαστε την πιθανότητα να διεκδικήσει ο Δικέφαλος του Βορρά ότι μπορεί παραπάνω. Και το παραπάνω δεν είναι να πετύχει αυτά που με το ζόρι κατάφερε πέρυσι. Άλλωστε ήδη στα γήπεδα της Ευρώπης θα δηλώνει απών μετά την αγωνιστική τραγωδία που παρουσίασε η ομάδα στην αρχή της χρονιάς. Το «παραπάνω» είναι να διεκδικήσει την πρώτη θέση και αν είναι δυνατόν έναν τίτλο. 

Για όσους προσπαθούν να δουν αντικειμενικά τα πράγματα ή εκ φύσεως είναι πιο συντηρητικοί στις προβλέψεις τους, το προκείμενο της πορείας του ΠΑΟΚ δεν δείχνει τόσο ευοίωνο  όσο θα έπρεπε. Λάθη, αστοχίες, αδυναμίες, εκνευρισμός, απογοήτευση και κατά συνέπεια εσωστρέφεια, αποτελούν συναισθήματα που επικρατούν στην ψυχοσύνθεση πολλών εκ των φιλάθλων. Το πως υπάρχει η πιθανότητα  να αναστραφεί αυτή η κατάσταση και να δείξει ότι μπορεί και έχει τη δυνατότητα ο ΠΑΟΚ να χριστεί ως υπολογίσιμη δύναμη «συμπυκνώνεται» στον παραπάνω τίτλο. 

Θεωρούμε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης , εκτός από τον πλουραλισμό στην  πληροφόρηση απελευθέρωσαν πολύ μίσος και σωρευμένη αφέλεια που με την κατάχρηση και την επιμονή να επιβάλλει ο καθείς τη γνώμη του δημιουργήθηκε ένα έκτρωμα. Σε κάθε ανάρτηση, όσο απλή, αντικειμενική ακόμη και ανούσια, συγκεντρώνονται από κάτω ένα σωρό άχρηστες και κακόβουλες απόψεις που πίσω από την ουσιαστική ανωνυμία του πληκτρολογίου ξερνούν τα κόμπλεξ και τις εμπάθειές τους. 

Αυτά ο ΠΑΟΚ όχι απλώς δεν τα χρειάζεται αλλά αποτελούν και ανυπέρβλητα εμπόδια στις όποιες πιθανότητες διαθέτει για κάτι το καλύτερο. Η γνώμη μας είναι- και πάντα τη γράφουμε επώνυμα- ότι όσο απογοήτευση ή άλλα αρνητικά συναισθήματα κι αν έχει κάποιος, επιβάλλεται να τα ξέρει μόνο ο ίδιος. Σ’ αυτό το σημείο μόνο η ενότητα και η ομοθυμία δείχνουν στον ορίζοντα ένα καλύτερο μέλλον. Το ίδιο και από την πλευρά του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή: είναι απαραίτητο να σμικρύνουν το κατά δύναμη τα προβλήματα των αποδυτηρίων, να διαφυλάξουν την πειθαρχία αλλά και την ισονομία ως κόρη οφθαλμού και να αποφύγουν εμμονικές καταστάσεις που φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. 

Η διοίκηση από την πλευρά της οφείλει να σταματήσει να αυτοπαγιδεύεται και να δώσει μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου τα επιπλέον όπλα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Το να «μένεις» από φορ είναι ευθύνη διοίκησης και προπονητή. Το να δίνεις μεγάλα συμβόλαια σε Καντουρί και Αουγκούστο, δυσανάλογα της προσφοράς τους πάλι είναι ευθύνη αλλά και δικαίωμα των προαναφερόμενων. Όμως δεν μπορεί η ομάδα να στερείτε από άλλα όπλα ή να έρχεται αργά για παράδειγμα ο Νάρεϊ επειδή αλλού κατ’ επιλογήν ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. Συμπερασματικά όλοι μας και ο καθένας όσο του αναλογεί και από το πόστο του πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί μετά των πράξεων που επιβάλλονται. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.