ΠΑΟΚ: Όλα είναι ανοιχτά και υπό διαπραγμάτευση για τα συμβόλαια

Metrosport Team22 Μαΐου 2020

Οι ομαδικές προπονήσεις έχουν αρχίσει, η επανέναρξη του Πρωταθλήματος προσδιορίζεται στις 6 ή στις 7 Ιουνίου και οι παίκτες του Δικεφάλου μαζί με τον Φερέιρα και τους υπόλοιπους συνεργάτες του, έχουν μπει για τα καλά στους ρυθμούς της μίνι προετοιμασίας.

Παράλληλα όμως επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο, έχει συζητηθεί το θέμα του εξορθολογισμού των συμβολαίων, όχι για την νέα σεζόν, αλλά και για την τρέχουσα. Και αυτή η συζήτηση ανάμεσα σε παίκτες και διοίκηση έγινε, καθώς από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Μαΐου δεν υπήρχαν αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, προπονήσεις δεν γίνονταν, τα προβλεπόμενα έσοδα περιορίστηκαν λόγω της πανδημίας.

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει όταν είχε δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας από την Λίγκα και είχε κάνει τις πρώτες διαπραγματεύσεις με το προεδρείο του ΠΣΑΠ (Πανελληνίου συνδέσμου Αμειβομένων ποδοσφαιριστών). Τότε η Λίγκα είχε προτείνει μειώσεις της τάξεως του 33% στην μέγιστη τιμή της. Όμως τις όποιες συζητήσεις περί μειώσεων των συμβολαίων (που υπέγραψαν οι παίκτες όλων των ομάδων), τις είχαν απορρίψει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ.

Στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα έγινε μία συζήτηση για αυτό το θέμα, χωρίς να μπορούν να δημοσιοποιηθούν συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα αυτή την στιγμή. Η «Μ» γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες του όλου θέματος, όμως επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και κυρίως διότι αρχίζουν οι αγώνες, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί και η προοπτική της ομάδας για την νέα σεζόν, είναι επιβεβλημένο να καταγράψουμε το γεγονός για να προίδεάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε πρώτη φάση, από το αποτέλεσμα των συζητήσεων, προκύπτει το συμπέρασμα πως εάν και εφόσον συμφωνήσουν παίκτες και διοίκηση σε ένα μοντέλο εξορθολογισμού για τα συμβόλαια της φετινής σεζόν, τότε η μείωση θα είναι σαφέστατα μικρότερη σε ποσοστό, σε σύγκριση με την μείωση που είχε προταθεί από το working group της Λίγκας στον ΠΣΑΠ. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Έχει γίνει μία συζήτηση, έχουν ενημερωθεί οι παίκτες, όμως εξαιτίας της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων, όλα είναι ρευστά.

Γίνεται αντιληπτό, πως εφόσον ο ΠΑΟΚ εξασφαλίσει μέσω των πλέι οφ, την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, πολλά μπορούν να διαφοροποιηθούν. Σίγουρα εφόσον καταφέρει η ομάδα αφενός να πάει στα προκριματικά και στη συνέχεια στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, τότε εκτιμάται πως οι όποιες συζητήσεις έχουν ξεκινήσεις περί εξορθολογισμού, δεν θα ολοκληρωθούν.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τον δεύτερο βασικό στόχο, αυτό του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί καλώς εχόντων των πραγμάτων με τον Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη και εκεί θα κληθεί να υπερασπιστεί το σκορ (3-2) του πρώτου αγώνα της Τούμπας για να προκριθεί στον τελικό και στη συνέχεια να κατακτήσει το Κύπελλο.

* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.