ΠΑΟΚ: Οκτώ πιθανοί αλλά εντελώς διαφορετικοί αντίπαλοι 

Γιώργος Ζαΐρης12 Δεκεμβρίου 2021

«Οχι πάλι με την Αϊντχόφεν!», «Φενέρ για να ξαναζήσουμε το έπος της Πόλης», «Μίντιλαντ δαγκωτό». Αυτά είναι μερικά από τα πολλά σχόλια των φίλων του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα με την Λίνκολν όταν και έγιναν γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι του Δικεφάλου στην νοκ άουτ φάση του Conference. 

Οκτώ πιθανοί αντίπαλοι και αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, αύριο δηλαδή, ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει ποια ομάδα θα πρέπει να αποκλείσει για να βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης. Μέχρι τότε φυσικά στον ΠΑΟΚ έχουν να γίνουν πολλά. 

Η ομάδα να ενισχυθεί, ο ΠΑΟΚ να βρει ξανά την αγωνιστική του ταυτότητα. Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου όταν και θα δίνει το πρώτο του ματς στην έδρα του αντιπάλου, πολλά πρέπει να γίνουν για να δούμε έναν διαφορετικό και αξιόμαχο ΠΑΟΚ. Φυσικά ως τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν και στους πιθανούς αντιπάλους. 

Η «Μ» και το metrosport.gr κάνει μια πρώτη ανάγνωση των οκτώ ομάδων, βάζοντας και στο «κάδρο» σημαντικές παραμέτρους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγα η Μίντιλαντ, η Σπάρτα Πράγας και η Ραπίντ Βιέννης θα ξαναπαίξουν μπάλα στα Πρωταθλήματα τους μετά από δυο μήνες αφού πλέον υπάρχει χειμερινή διακοπή. 

Η Φενέρ βιώνει άσχημες καταστάσεις με την απογοητευτική της πορεία στο Πρωτάθλημα ενώ ο προπονητής της Λέστερ αναρωτήθηκε ποιο είναι το Conference. Η PSV παλεύει για τον τίτλο ενώ η Σέλτικ «σκοτώνεται» για τον τίτλο με την Ρέιντζερς. Οσο για την Μαρσέιγ; Δέχεται τιμωρίες λόγω της προβληματικής συμπεριφοράς των οπαδών της.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Πρωτοπόρος αλλά και με δίμηνη διακοπή!

Η Μίντιλαντ θα δώσει τον επόμενο επίσημο αγώνα της, τέσσερις μέρες πριν από το πρώτο ματς για την νοκ άουτ φάση του Conference League. H πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας σε 17 αγώνες, 35 βαθμούς, δυο βαθμούς περισσότερους από την Κοπεγχάγη. Πλέον όμως το Πρωτάθλημα στη Δανία διακόπτεται αφού η τελευταία αγωνιστική παίχθηκε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. 

Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 20 Φεβρουαρίου και το πρώτο ματς στην νοκ άουτ φάση θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου, στην έδρα της. Η ομάδα από τη Δανία τερμάτισε 3η στον όμιλο όπου ο Ερυθρός Αστέρας πήρε την πρώτη θέση και η Μπράγκα τη δεύτερη. Την τελευταία αγωνιστική «αυτοκτόνησε» καθώς έφερε 0-0 με την αδιάφορη Λουντογκόρετς και αν κέρδιζε το ματς θα συνέχιζε στο Europa League ως δεύτερη, θέση που πήρε η Μπράγκα που έφερε 1-1 με τον Ερυθρό Αστέρα.

ΦΕΝΕΡ: Μιμείται τον... ΠΑΟΚ

Η Φενέρ μπορεί να άρχισε το Πρωτάθλημα με πολλές φιλοδοξίες αλλά η πορεία της είναι απογοητευτική ότι δηλαδή αντίστοιχα συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ. Μετά από 15 αγωνιστικές έχει μόλις 27 βαθμούς και βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω απο την πρώτη Τραμπζονσπόρ. Ο Δημήτρης Πέλκας έχει χάσει τη θέση του βασικού στην ομάδα, υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί τον Ιανουάριο (η Μπολόνια έχει δείξει ενδιαφέρον) και αν τελικά επαληθευτούν τα σενάρια τότε δεν θα παίξει αντίπαλος της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ εφόσον φυσικά η κλήρωση τους βγάλει αντιμέτωπους. 

Η Φενέρ συνεχίζει στο Conference από τον όμιλο που συμμετείχε ο Ολυμπιακός τερματίζοντας 3η και έχοντας μόλις έξι βαθμούς συγκομιδή, έναν παραπάνω από την Αντβέρμπ. Μέχρι τον πρώτο αγώνα στις 24 Φεβρουαρίου, έχει να δώσει άλλα 11 ματς για το Πρωτάθλημα, άρα θα έχει αγωνιστικό ρυθμό. Τη Δευτέρα παίζει εκτός με την Γκαζιαντέπ. Αν βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ, σίγουρα η φωτογραφία του Μουσλίμοβιτς με το σημαιάκι του κόρνερ ψηλά θα γίνει ξανά viral στο προφίλ των φίλων του ΠΑΟΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το έπος της Πόλης δεν ξεχνιέται!

ΜΑΡΣΕΪΓ:Παλεύει για το CHL

Αντικειμενικός στόχος της Μαρσέιγ στο Πρωτάθλημα είναι να πάρει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στο CHL της επόμενης περιόδου. Με την Παρί να κάνει πλάκα έχοντας 42 βαθμούς, η Μαρσέιγ είναι στην 3η θέση έχοντας 29 βαθμούς ενώ η Ρεν έχει 31. Ομως ακόμη και η Λιλ που είναι στην 11η θέση έχει 24 και επομένως όλα είναι ρευστά. Η Μαρσέιγ που αντιμετώπισε και πολλά προβλήματα με τη συμπεριφορά των οπαδών της, σήμερα αγωνίζεται εκτός με το Στρασβούργο. Μέχρι στιγμής η Μαρσέιγ έχει ήδη τιμωρηθεί τρεις φορέςγια επεισόδια στις εξέδρες, και είχε αναγκαστεί να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών στα ματς με Νις, Ανζέ και τελευταία φορά κόντρα στην Τρουά στις 28/11. Στον όμιλο του Europa League όπου συμμετείχε ήταν απογοητευτική και αφού σε έξι αγώνες είχε μόνο μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα. Μάλιστα την μοναδική της νίκη την έκανε την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη και ήδη αποκλεισμένη Λοκομοτίβ Μόσχας.

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Ρωτήστε Σβαμπ και Μουργκ

Δυο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ και ο Τόμας Μουργκ ξέρουν τα πάντα για την Ραπίντ. Ο πρώτος φόρεσε για έξι χρόνια τη φανέλα της πριν πάρει τον δρόμο προς την Τούμπα. Ο δεύτερος τον ακολούθησε ως μεταγραφή και έχοντας 163 ματς με τη φανέλα της. Φυσικά όταν σκεφτόμαστε την Ραπίντ θυμόμαστε όλοι τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ αλλά και τα επεισόδια που είχαν γίνει στην Τούμπα. 

Η Ραπίντ προσπαθεί να σώσει την χρονιά συνεχίζοντας στο Europa Conference. Αν δεν τα είχε καταφέρει θα είχε ήδη ευχηθεί καλό καλοκαίρι. Πολύ απλά διότι στο Πρωτάθλημα έχει μόλις 21 βαθμούς με την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ να έχει τους διπλάσιους 42! Σήμερα παίζει με την Αντμίρα και αμέσως μετά υπάρχει η χειμερινή διακοπή με το Πρωτάθλημα να αρχίζει ξανά στις αρχές Φλεβάρη. Στην άκρη του μυαλού μας πρέπει να έχουμε και μια ακόμη σημαντική παράμετρο. Τα γήπεδα στην Αυστρία έχουν κλείσει λόγω πανδημίας. Αν δεν αλλάξει κάτι ως τότε, τότε το πρώτο ματς θα γίνει χωρίς την παρουσία οπαδών.

ΛΕΣΤΕΡ: Συγνώμη Conference, ποιό είστε;

Η Λέστερ δεν κατάφερε να συνεχίσει στο Europa και «έπεσε» στο Conference. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Νάπολι, ο προπονητής της αγγλικής ομάδας δήλωσε: «Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω καν ποιά είναι η επόμενη διοργάνωση. Ημουν συγκεντρωμένος στο Europa League και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο ή τουλάχιστον της δεύτερης. 

Οπότε, με όλον τον σεβασμό σε αυτην την διοργάνωση, δεν ξέρω καν τι είναι. Είμαι σίγουρος ότι θα το μάθω αρκετά σύντομα» σημείωσε ο Ρότζερς. Θα το δει ως αγγαρεία; Θα στρέψει το ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα; Θα φανεί στην πορεία. Αυτή τη στιγμή η Λέστερ είναι πολύ μακριά από θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εχει μόλις 19 βαθούς, βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Αν δει σοβαρά το Conference, τότε είναι από τις ομάδες που μπορούν να προχωρήσουν. Πολύ περισσότερο όταν το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρας τους ενώ μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου θα έχει δώσει 11 αγώνες στην Premier League!

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ο Φεβρουάριος αργεί!

Πώς θα είναι η Αϊντχόφεν τον Φεβρουάρίο; Καλή ερώτηση, δύσκολη απάντηση. Πολύ απλά διότι η παρουσία της στο Conference μπορεί εκείνη την εποχή να φαντάζει ως βαρίδιο. Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο, αυτή τη στιγμή η ομάδα την οποία κέρδισε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι σε φιλικό και μάλιστα με ανατροπή (1-2), διεκδικεί τον τίτλο. Ο Αγιαξ έχει 36, η Φέγενορντ 34 όσους και η PSV. Κοινώς σφάζονται. 

Μέχρι τον πρώτο της αγώνα για το Conference έχει να δώσει άλλους οκτώ αγώνες. Κανείς δεν ξέρει πως θα έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της, την μεταγραφική περίοδο και πως θα αποφασίσει να προσεγγίσει την διοργάνωση αν ακόμη παλεύει για τον τίτλο ή πολύ περισσότερο, είναι πρώτη. Μια ομάδα που έβαλε πολλά χρήματα στα ταμεία της από πώληση ποδοσφαιριστών αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση. Οπως συμβαίνει και στην Αυστρία και στην Ολλανδία, στην παρούσα φάση, τα γήπεδα είναι κλειστά. Πέρσι ο ΠΑΟΚ την είχε ισοπεδώσει με 4-1 στην Τούμπα στη φάση των ομίλων ενώ εκτός είχε χάσει αν και είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ από νωρίς με 2-0.

ΣΕΛΤΙΚ: Ξύπνησε αργά στο Europa

Η Σέλτικ φάνταζε φαβορί για να πάρει μια από τις δυο πρώτες θέσεις στον όμιλο της στο Europa. Οι δυο πρώτες αγωνιστικές όμως την προσγείωσαν απότομα. Ηττα αρχικά με 4-3 από την Μπέτις εκτός και συντριβή στην έδρα της από την Λεβερκούζεν με 0-4. Αντέδρασε πήρε δυο συνεχόμενες νίκες αλλά ήταν αργά. Ετσι τερμάτισε στην 3η θέση και είναι μια από τις πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Στην παρούσα φάση στρέφει το ενδιαφέρον της στο Πρωτάθλημα και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. 

Πολύ περισσότερο όταν βλέπει την πλάτη της μισητής (από κάθε άποψης) Ρέιντζερς. Αμφότερες έχουν δώσει από 16 παιχνίδια αλλά η Σέλτικ είναι πίσω με τέσσερις βαθμούς λιγότερους. Και μέχρι τον πρώτο αγώνα της νοκ άουτ φάσης του Conference, η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει να δώσει δέκα ματς. Αν κρίνουμε όμως από τις δηλώσεις του προπονητή της μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Μπέτις, η ευρωπαϊκή διοργάνωση και η διάκριση μέσα από αυτή είναι στόχος. Αλλά με αυτόν θα ασχοληθεί από τον Φεβρουάριο, γνωρίζοντας φυσικά την προσεχή Δευτέρα και ποια ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην νοκ άουτ φάση.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Στο νήμα πήρε την πρόκριση

Στην έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa, η Σπάρτα Πράγας πήρε την 3η θέση και την πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες του Conference. Υποδέχθηκε την Μπρόντμπι, δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία, την κέρδισε με 2-0 και τερμάτισε 3η στον όμιλο πίσω από την Λυών και την Ρέιντζερς. Η Σπάρτα Πράγας σήμερα υποδέχεται την Μποέμιανς για την 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, τελευταία, πριν τις χειμερινές διακοπές. 

Πριν δώσει το επόμενο ευρωπαϊκό ματς, θα έχει μόλις δυο παιχνίδια Πρωταθλήματος στα πόδια της και επομένως θα ψάχνει ρυθμό και πατήματα. Στο Πρωτάθλημα ελπίζει για τον τίτλο αφού η συμμετοχή της στο Europa δεν αποδείχθηκε πρόβλημα. Εχει 39 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την Σλάβια, την ομάδα του Κρμέντσικ. Τα ΜΜΕ της Τσεχίας θεωρούν δεδομένο πως θα ενισχυθεί στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο αφού η διοίκηση της ομάδας θέλει να επενδύσει ένα μέρος των εσόδων από την πορεία που έκανε μέχρι στιγμής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετείχε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.