ΠΑΟΚ: Οι πρωτιές του Δικεφάλου στις κατηγορίες με τις χαμένες ευκαιρίες (pics)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δημιουργεί, κατά διαστήματα στους αγώνες του αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο, φαίνεται ότι είναι ομάδα δουλεμένη από τον προπονητή, ωστόσο, όπως αποδεικνύουν και οι στατιστικές κατηγορίες της Super League, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.

Αλλά στο ποδόσφαιρο η πεμπτουσία είναι το γκολ. Αυτό, άλλωστε, πλήρωσε ο Δικέφαλος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου μπορεί να έφτανε εύκολα στα αντίπαλα καρέ, ολοκληρώνοντας το ματς με 17 τελικές, έναντι επτά του αντιπάλου, ωστόσο, στις περισσότερες από αυτές ήταν κακή η εκτέλεση.

Πρώτος στην κατηγορία «ασίστ/χαμένες ευκαιρίες»

Αυτό που φαίνεται με... γυμνό μάτι έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι αριθμοί. Κοιτώντας κανείς τις δύο κατηγορίες της Super League που αφορούν τις χαμένες ευκαιρίες, βλέπει ότι οι ασπρόμαυροι κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις. Στη μία, που αφορά τις φάσεις που δόθηκε ασίστ, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα με 16.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα με τρεις παίκτες στην δεκάδα της κατηγορίας «χαμένες ευκαιρίες»

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας «χαμένες ευκαιρίες», είναι κατά σειρά ο Γκρέι με εννιά σε 21 αγώνες, δεύτερος είναι ο Νάρεϊ με πέντε σε 18 παιχνίδια, όσες και οι Μάντζης και Λιβάι Γκαρσία, ενώ στην 5η θέση βρίσκουμε τον Ντόουγκλας Αουγκούστο με τέσσερις σε 18 ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει τρεις ποδοσφαιριστές στην πρώτη δεκάδα, καθώς στην 10η θέση φιγουράρει ο Μπράντον Τόμας με τρεις χαμένες ευκαιρίες.

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ σπαταλούν τις περισσότερες φάσεις

Ψάχνοντας την κατηγορία «χαμένες ευκαιρίες», αλλά σε ομαδικό επίπεδο, βρίσκουμε τον Άρη στην 1η θέση με 21 και τον ΠΑΟΚ στην 2η με 18. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με 17, 16 και 15 αντίστοιχα. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι ο Δικέφαλος εάν βρει λύσεις σε αυτόν τον τομέα, είτε παίρνοντας περισσότερα γκολ από Ολιβέιρα και Τόμας, είτε από τους εξτρέμ, τότε θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του να έχει η σεζόν θετικό φινάλε.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.