ΠΑΟΚ: Οι πέντε «σωματοφύλακες»

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαϊρης


Ο Λουτσέσκου σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως η ομάδα είναι στην αρχή της... αρχής και είναι λογικό αφού το περασμένο καλοκαίρι έγιναν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Ομως για να χτίσεις μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί θα πρέπει σιγά σιγά να βασίζεσαι σε έναν κορμό. Οι πέντε πρώτες αγωνιστικές μπορεί να μην είναι μια μεγάλη... δεξαμενή συμπερασμάτων αλλά από την άλλη δεν μπορείς να παραβλέψεις κάποιους αριθμούς πολύ περισσότερο όταν αυτοί είναι εντυπωσιακοί και αφορούν το σύνολο των παικτών που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα.

Από μια ανάγνωση λοιπόν αυτών των στατιστικών βγαίνει ένα ασφαλές και σε καμιά περίπτωση βιαστικό συμπέρασμα: πέντε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αποτελούν ήδη ένα σημαντικό μέρος του κορμού πάνω στον οποίο θέλει να χτίσει ο Λουτσέσκου μια ανταγωνιστική ομάδα και το εντυπωσιακό είναι πως οι τρεις εξ αυτών είναι μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού.

Ακλόνητη η άμυνα

Ο ΠΑΟΚ έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος και αν δεν δεχόταν το γκολ στις καθυστερήσεις στον αγώνα με τον ΟΦΗ θα είχε μόλις ένα γκολ παθητικό, όσα δηλαδή και ο Παναθηναϊκός τον οποίο υποδέχεται στις 2 Οκτωβρίου στην Τούμπα. Μπορεί όλη η ομάδα να αμύνεται όμως είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως Κοτάρσκι, Ινγκασον και Κουλιεράκης ξεχωρίζουν ήδη από όλους τους παίκτες που παίζουν στις ίδιες θέσεις σε όλες τις ομάδες. Ο Κροάτης τερματοφύλακας έχει 501 λεπτά συμμετοχής ήδη ενώ το εντυπωσιακό είναι πως έχει καταγράψει ήδη 17 σωτήριες επεμβάσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα που είναι στα ψηλά της βαθμολογίας. Ανεξάρτητα δηλαδή του αν ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε δεχθεί λιγότερες φάσεις στα παιχνίδια που έχει δώσει, ο Κροάτης ήταν εκεί και με τις επεμβάσεις του βοήθησε την ομάδα να πάρει τη νίκη στα τρία από τα τέσσερα ματς ενώ θυμίζουμε πως ήταν εντυπωσιακός και στο ματς που τέλειωσε ισόπαλο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μαζί του και οι Ινγκασον-Κουλιεράκης που επίσης έχουν από 501 λεπτά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα και δεν έχουν χάσει ούτε δευτερόλεπτο στη φετινή SuperLeague 1.

Ο οργανωτής Ντάντας

Αν μη τι άλλο ο νεαρός Πορτογάλος ήδη έχει φροντίσει να χαρακτηριστεί ως κομβικός παίκτης. Εχοντας μάλιστα 416 λεπτά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει πως δεν έπαιξε για ενενήντα λεπτά σε όλα τα ματς. Και όμως είναι ο πρώτος των πρώτων από όλους τους παίκτες στη φετινή SuperLeague 1 έχοντας 56 εύστοχες πάσες αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως ο Εμβικά, ο Μανού Γκαρθία και ο Χουάνγκ.

Το... πολυεργαλείο Νάρεϊ

Ο Κάλεντ Νάρεϊ έχει δώσει ποιότητα στην επίθεση του ΠΑΟΚ αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό αφού είναι από τους πρώτους που γυρίζουν πίσω για να δώσουν βοήθεια στην άμυνα. Ο Νάρεϊ σε δυο κομβικές κατηγορίες είναι ήδη στις πρώτες θέσεις. Αρχικά στις ασίστ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει πετύχει μόνο πέντε γκολ στο Πρωτάθλημα αλλά ο Νάρεϊ έδωσε τις δυο ασίστ σε αυτά. Και αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο εύστοχοι, σίγουρα ο Γερμανός θα είχε ακόμη περισσότερες αφού έχει δημιουργήσει τις συνθήκες και για άλλα γκολ που όμως χάθηκαν. Παράλληλα ο Νάρεϊ είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής σε όλο το Πρωτάθλημα στα γεμίσματα. Στις εύστοχες δηλαδή σέντρες αφού από τις 40 που επιχείρησε οι 16 βρήκαν συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή σε ευνοϊκή θέση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.