ΠΑΟΚ: Η ατάκα Λουτσέσκου για τις απουσίες Κούρτιτς-Ζίβκοβιτς και οι επιλογές για την ρεβάνς

Metrosport Team11 Μαρτίου 2022

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να νίκησε με 1-0 τη Γάνδη χθες, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, ωστόσο βγήκε... λαβωμένος από την αναμέτρηση.

Γιασμίν Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς δέχθηκαν από μια κίτρινη κάρτα, κάτι το οποίο σημαίνει πως αμφότεροι θα απουσιάσουν από την ρεβάνς με τους Βέλγους, καθώς συμπλήρωσαν κάρτες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την χθεσινή αναμέτρηση, κλήθηκε να μιλήσει για τις εν λόγω απουσίες που θα έχει να διαχειριστεί στη ρεβάνς με τα «βουβάλια», τονίζοντας φειδωλά πως: «Αυτή είναι η κατάσταση που θα βιώσουμε, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι προετοιμασμένοι για να πάνε στον «πόλεμο».

Ο Ρουμάνος τεχνικός, καλείται να κάνει για ακόμη μια φορά διαχείριση του υλικού του, γνωρίζοντας πως από τη ρεβάνς θα απουσιάσουν δύο σημαντικοί για την ομάδα του, πυλώνες. Δύο παίκτες που προσφέρουν σε κάθε ματς, τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά καθήκοντα.

Οι επιλογές

Έτσι λοιπόν, ο Λουτσέσκου μπορεί από σήμερα να σκέφτεται το παιχνίδι του Βελγίου και πως θα παρατάξει την ομάδα του, χωρίς να μπορεί να υπολογίζει σε Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς, ψάχνοντας παράλληλα τους δύο καταλληλότερους παίκτες να τους αντικαταστήσει, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να πάνε σε... «πόλεμο», όπως ο ίδιος τόνισε.

Όσον αφορά τις πτέρυγες, υπάρχει τόσο ο Μουργκ όσο και ο Μιτρίτσα, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν το κενό του Σέρβου. Ο πρώτος αγωνίστηκε χθες για λίγα λεπτά ως αλλαγή, ενώ ο δεύτερος έπαιξε τελευταία φορά στο ματς με τον Ιωνικό, καθώς έκτοτε ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στις επιλογές για τα άκρα, μπορεί να λογίζεται και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος με τον Λουτσέσκου στον πάγκο έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές ως εξτρέμ. Τέλος, θυμίζουμε πως δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Λέο Ζαμπά, ο οποίος βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής λίστας, οπότε δεν λογίζεται ως επιλογή για την ρεβάνς.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, υπάρχουν σαφώς περισσότερες επιλογές. Ελ Καντουρί, Σβαμπ αλλά και Σοάρες, θα μπορούσαν να «μπουν» στα παπούτσια του Σλοβένου χαφ, με τους πρώτους δύο βέβαια να έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον Πορτογάλο.

Στο «όριο» και άλλοι

Στο χθεσινό ματς «χαμένοι» ήταν οι Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς, ωστόσο ο «κίνδυνος» τιμωρίας ελλοχεύει και για άλλους παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Μιτρίτσα αλλά και Σβαμπ εφόσον δεχθούν κίτρινη κάρτα στο επόμενο ματς, και φυσικά εφόσον προκριθεί ο ΠΑΟΚ, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο αγώνας της φάσης των "8".

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.