ΠΑΟΚ: Οι μονοί προκριματικοί, ευκαιρία για το Champions League

Metrosport Team18 Ιουνίου 2020

Το Πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου, εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου θα αγωνιστεί με στόχο το τρόπαιο έως τα τέλη του επόμενου μήνα και αμέσως μετά θα πρέπει να προετοιμαστεί για τον πρώτο ευρωπαϊκό του αγώνα στο Champions League εφόσον φυσικά κατακτήσει την δεύτερη θέση στα πλέι οφ.

Ουσιαστικά σε αυτή την περίπτωση, τα χρονικά περιθώρια (από το τέλος των αγώνων της φετινής σεζόν έως την έναρξη των αναμετρήσεων της επόμενης) είναι περιορισμένα. Μέσα σε ένα μήνα, οι παίκτες θα πρέπει να ξεκουραστούν, στη συνέχεια να συμμετέχουν σε βασικό στάδιο προετοιμασίας (δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών) και ασφαλώς στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να ετοιμαστεί η ομάδα για να παίξει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, στις 25 ή 26 Αυγούστου (σε μονό αγώνα) για να προχωρήσει στον τρίτο προκριματικό του CH.L. που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να βγει δεύτερος, τότε θα αρκεστεί στο Europa League, εκεί όπου οι υποχρεώσεις θα αρχίσουν από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της UEFA. Και εκεί όμως θα είναι μονοί οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες.

Για τον ΠΑΟΚ το στοίχημα είναι μεγάλο. Γιατί στο θετικό ενδεχόμενο της κατάκτησης της δεύτερης θέσεως, η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί τάχιστα, να ξεκουραστούν παράλληλα οι παίκτες, να γίνει ένα βασικό στάδιο προετοιμασίας τον Αύγουστο σε συγκεκριμένες (περιορισμένες) ημερομηνίες και φυσικά η ομάδα να ετοιμαστεί για το πρώτο ματς του CH.L. Εφόσον προκριθεί από εκεί, θα παίξει στον τρίτο προκριματικό που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση πρόκρισης θα ακολουθήσει νέο μονό παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό (15-16 Σεπτεμβρίου) και σε περίπτωση νέας πρόκρισης, θα έρθουν οι διπλοί αγώνες για τα play-off (τα πρώτα παιχνίδια στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου και τα δεύτερα ματς στις 29 ή στις 30 του ίδιου μήνα).

Σε ότι αφορά το Europa League, η πορεία των ελληνικών ομάδων θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο και δεν κατακτήσει την δεύτερη θέση στα πλέι οφ, τότε θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (μονός αγώνας) που θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και εφόσον προκριθεί θα πάει στα play-off του Europa League, σε μονό παιχνίδι που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Στα μονά παιχνίδια των προκριματικών αγώνων, ο γηπεδούχος θα βγαίνει μετά από κλήρωση, ενώ ο μόνος διπλός προκριματικός γύρος θα είναι ο τελευταίος χρονικά, δηλαδή αυτός των play-off αλλά μόνο για το CH.L.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.