ΠΑΟΚ: Οι κινήσεις του Λουτσέσκου και οι παίκτες-κλειδιά της ιστορικής πρόκρισης

Κωστής Παναγιώτου19 Μαρτίου 2022

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να καταθέτει σώμα και ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, τον Στέφαν Σβαμπ να αποδεικνύει πως είναι ένα ποιοτικός ρολίστας και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να δηλώνει παρών στα δύσκολα.

Στην αρχή της σεζόν έγιναν πολλές συζητήσεις για το βάθος του φετινού ρόστερ της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα οι επιλογές ήταν περιορισμένες, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην εμπιστεύεται ορισμένους παίκτες.

Στην πορεία οι τραυματισμοί, αλλά και η εικόνα της ομάδας ανάγκασαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναθεωρήσει, δίνοντας φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές που δεν υπολόγιζε.

Το βράδυ της Πέμπτης (17/3) ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με δύο σημαντικές απουσίες στη Ghelamco Arena, εκείνες των Γιασμίν Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Στέφαν Σβμαπ να παίρνει τη θέση του Σλοβένου και τον Μουργκ εκείνη του Σέρβου, ο τελευταίος δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά ο Αυστριακός μέσος το έκανε και με το παραπάνω, ενώ ο Αουγκούστο απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στα δύσκολα.

Το πρόβλημα στις πτέρυγες και οι κινήσεις του Ρουμάνου

Η Γάνδη από το πρώτο ημίχρονο στόχευσε συγκεκριμένα τα άκρα του ΠΑΟΚ και ειδικά την αριστερή πλευρά, στην οποία αγωνιζόταν ο Μπίσεσβερ με τον Βιεϊρίνια.

Ο Ολλανδός δεν βοήθησε στα μαρκαρίσματα τον συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα ο Σαμουάς να δημιουργεί αρκετά προβλήματα, ενώ ο Κάστρο-Μόντες που αγωνιζόταν στην άλλη πτέρυγα των Βέλγων έψαχνε μονίμως τη κίνηση του συμπαίκτη στην πλάτη της άμυνας. Ο Τισουντάλι, οποίος έλειπε στην πρώτη αναμέτρηση δημιούργησε προβλήματα στο Λύρατζη στα πρώτα λεπτά, μέχρι ο Έλληνας μπακ να βρει τα πατήματά του και να αντιμετωπίσει καλύτερα στη συνέχεια τον Μαροκινό.

Play areas - Γάνδη

Τελικά το γκολ ήρθε για τη Γάνδη με τη σέντρα του Σαμουάς να βρίσκει τον Ντεπουάτρ και εκείνος να ισοφαρίζει (1-1). Ο Λουτσέσκου είδε πάλι την ατυχία να του χτυπά την πόρτα, με την αναγκαστική αλλαγή του Κρέσπο στην ανάπαυλα, ο Ισπανός εκτός από το τέρμα που πέτυχε ήταν εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις του και στα μαρκαρίσματά του.

Ο 35χρονος αμυντικός πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της ενόχλησης που ένιωσε στον προσαγωγό, είχε 26 επαφές με τη μπάλα, μόλις μια χαμένη κατοχή, 9/10 εύστοχες πάσες (90%) και κέρδισε τις 3 από τις 4 μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του (75%).

Στο δεύτερος μέρος η ομάδα του Χέιν Βανχάιζεμπρουκ συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, ασκώντας πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου μπορεί να άργησε να αντιδράσει, αλλά στο 57ο λεπτό έκανε την αλλαγή που σήμανε τη λήξη της πολιορκίας των Βέλγων στην άμυνά του.

Ο Σίντκλεϊ πέρασε στη θέση του Μπίσεσβαρ, βοηθώντας τον Βιεϊρίνια στα μαρκαρίσματα. Οι Βέγλοι προσπάθησαν να μετατοπίσουν το παιχνίδι τους στη δεξιά πλευρά του Δικεφάλου. Ο Ρουμάνος, όμως, αυτή τη φορά αντέδρασε γρήγορα και στο 70΄πέρασε τον Τέιλορ στη θέση του Μουργκ. Στα υπόλοιπα λεπτά που απέμειναν οι Βέλγοι δε μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά την εστία του Πασχαλάκη.

Ο αρχηγός και το μεστό παιχνίδι από Ντόουγκλας και Σβαμπ

Από τη χθεσινή πρόκριση του ΠΑΟΚ ξεχώρισαν αρκετοί ποδοσφαιριστές του, αλλά τρεις έκαναν το κάτι παραπάνω. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την ιστορική βραδιά. Ο Πορτογάλος ήταν ο πρώτο ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων» στις επαφές με τη μπάλα.

Στατιστικά

Επαφές

67

Επιτυχημένες πάσες

24 (63,2%)

Πάσες-κλειδιά

1

Χαμένες κατοχές

24

Κλεψίματα

2

Κερδισμένες μονομαχίες

5 (71,4%)

Ασίστ

1

Heatmap Βιεϊρίνια 

Οι Στέφαν Σβαμπ και Ντόουγκλας Αουγκούστο στάθηκαν άξιοι συμπαραστάτες δίπλα στον αρχηγό τους, με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει την πρόκριση, ύστερα από την έξυπνη κομπίνα που έστησαν με τον Βιεϊρίνια.

Ο Αυστριακός έχει χάσει φέτος τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας, όμως, απέδειξε πως είναι ένα ποιοτικός παίκτης και με τον κατάλληλο παρτενέρ δίπλα του μπορεί να βγάλει στο χορτάρι τις ικανότητές του. Ο Σβαμπ είχε ένα κομβικό ρόλο στο χθεσινό παιχνίδι και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο αφανής ήρωας της βραδιάς.

Στατιστικά

Επαφές

44

Επιτυχημένες πάσες

22 (81,5%)

Πάσες-κλειδιά

2

Χαμένες κατοχές

7

Κλεψίματα

1

Κερδισμένες μονομαχίες

7 (58,3%)

Heatmap - Σβαμπ
Ο Ντόουγκλας πραγματοποίησε ίσως το πιο μεστό παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δίνοντας μάχες στο χώρου κέντρου, βοηθώντας τα δύο κεντρικά χαφ, με τα τρεξίματά του.

Στατιστικά

Επαφές

53

Επιτυχημένες πάσες

25 (78,1%)

Χαμένες κατοχές

11

Κλεψίματα

1

Κερδισμένες μονομαχίες

7 (58,3%)

Μακρινές μπαλιές

4 (66%)

Heatmap - Ντόουγκλας
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε στο Δικέφαλο για να ολοκληρώσει ότι άφησε ανεκπλήρωτο από την προηγούμενη θητεία του. Μια ευρωπαϊκή πορεία. Και έπεται συνέχεια...

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.