Οι εμπνεύσεις του Αμπέλ Φερέιρα και οι λύσεις από τον πάγκο

Litespeed Test19 Δεκεμβρίου 2019

Μετά το ματς με τον Παναιτωλικό ο Αμπέλ Φερέιρα σημείωσε πως οι παίκτες νιώθουν την εμπιστοσύνη που τους έχει και μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις δουλεύουν ώστε ανά πάσα στιγμή να αρπάξουν την ευκαιρία.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που η ομάδα έχει μόνο ένα ματς την εβδομάδα αφού δεν προχώρησε στην Ευρώπη, έπρεπε και πρέπει να διαχειριστεί το ρόστερ.

Στην πράξη δείχνει πως κρατά σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του. Αυτό φαίνεται και από τα παιχνίδια που ποδοσφαιριστές ερχόμενοι από τον πάγκο σκόραραν, χάρισαν βαθμούς στην ομάδα στη μάχη που κάνει για το repeat.

Το metrosport.gr ξεχώρισε πέντε τέτοια χαρακτηριστικά παιχνίδια όπου ο πάγκος έδωσε πολύτιμες λύσεις.

Η βοήθεια του Αντρέ

1. Στις 3 Νοεμβρίου για την 9η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους πράσινους. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν ήταν απόλυτα έτοιμος όμως ο Φερέιρα τον ρίχνει με την έναρξη του δευτέρου μέρους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη θέση του Στοχ.

Οι πράσινοι προηγούνται με 1-0. Ο αρχηγός σκοράρει και ισοφαρίζει το ματς σε 1-1 ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Κρέσπο, νικά τον Διούδη, κάνει το τελικό 2-2 και δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να του σπάσει το αήττητο σερί. Στο ίδιο παιχνίδι, καθοριστική ήταν και η αλλαγή του Ελ Καντουρί που επίσης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Λημνιού

Ο από μηχανής θεός Μπίσεσβαρ

2.Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει στα καρέ της, την Ξάνθη, σφυροκοπεί αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Είναι το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου. Ο Αμπέλ Φερέιρα για πρώτη φορά είχε αφήσει εκτός ενδεκάδα τον Μπίσεσβαρ. Στο 64’ τον ρίχνει στο ματς στη θέση του Πέλκα.

Στο 80’ ο «Ολλανδός» σκοράρει και στο 88΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στέλνει τη μπάλα στο κεφάλι του Κρέσπο που σκοράρει και διαμορφώνει το τελικό 2-0. Ο Μπίσεσβαρ σε αυτό το ματς και ερχόμενος από τον πάγκο κατάφερε να πετύχει όλα όσα δεν είχε κάνει αγωνιζόμενος στην ενδεκάδα στα περασμένα παιχνίδια.

Επέστρεψε στα γκολ ο Άκπομ

3. Την περασμένη Κυριακή και στο πρώτο ματς του δευτέρου γύρου, ο ΠΑΟΚ προηγείται από το ημίχρονο του Παναιτωλικού με 1-0 αλλά η εικόνα του δεν είναι καλή. Ψάχνει το δεύτερο γκολ και ο Φερέιρα αποφασίζει να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Κοιτά στον πάγκο και βλέπει τον Ακπομ που αγνοούσε το γκολ για τρεις μήνες.

Ο Αγγλος μπαίνει μέσα και πέντε λεπτά αργότερα σερβίρει την ασίστ στον Λημνιό που κάνει το 0-2. Λίγο αργότερα ο Τσούμπα σκοράρει και διαμορφώνει το τελικό 0-3. Δικαιώνει τον Φερέιρα για την επιλογή του και παράλληλα προσφέρει στον εαυτό του την καλύτερη ψυχολογική στήριξη.

Πήρε μπρος ο Πέλκας

4. Δυο ακόμη παιχνίδια όπου παίκτες ερχόμενοι από τον πάγκο σκόραραν και βοήθησαν την ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς είναι αυτά απέναντι σε Παναιτωλικό στην Τούμπα και ΝΠΣ στον Βόλο. Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 1-0, ο Μίσιτς μπαίνει αλλαγή, σκοράρει και κάνει το 2-0.

Το γκολ αποδεικνύεται.... χρυσάφι αφού στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντάλσιο είχε μειώσει σε 2-1. Αντιστοίχως, στον Βόλο, ο Πέλκας αγωνίζεται ως αλλαγή και λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, σκοράρει με πέναλτι «κλειδώνοντας» τη σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ (0-2).

5. Βοήθεια από τον πάγκο δεν σημαίνει και απαραίτητα γκολ. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές «φρέσκαραν» τις γραμμές, μοίρασαν ασίστ, κράτησαν μπάλα και υπηρέτησαν το πλάνο του προπονητή που εκείνη τη στιγμή ζητούσε πράγματα και δεν τα έβλεπε.

Οπως είναι προφανές πως πάντα οι αλλαγές δεν είναι «χρυσές». Αλλά είναι ξεκάθαρο πως στην πλειοψηφία τους, οι αλλαγές που έχουν γίνει στα παιχνίδια της ομάδας στο Πρωτάθλημα έχουν βοηθήσει και δεν ήταν αποτέλεσμα πανικού ή τύχης. Φυσικά εναπόκειται και στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών να δικαιώσουν τον προπονητή τους και μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.