ΠΑΟΚ: Οι δύο όψεις της απόφασης για τελικό στην Λευκωσία

Κώστας Πετρωτός08 Απριλίου 2023

Η απόφαση να οριστεί ο τελικός του Κυπέλλου στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, έφερε δύο ειδών αντιδράσεις. Η μία εκφράστηκε από τους ΠΑΟΚτσήδες της Κύπρου που θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να δούνε από κοντά την αγαπημένη ομάδα τους.

Το ανέλυσε πολύ γλαφυρά ο Γιασεμάκης, μιλώντας στο Metropolis 95,5. «Είναι πολύ καλό αυτό για εμάς, γιατί στην Κύπρο δουλεύουν πολλοί Έλληνες και ο ΠΑΟΚ έχει φιλάθλους εδώ και πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός, ελπίζω να είναι μία μεγάλη γιορτή. Επίσης, οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν συνδέσμους σε κάθε πόλη της Κύπρου καθώς πολλοί έχουν μετακομίσει μόνιμα στο Νησί και έχουν οργανωθεί, ενώ είναι περισσότεροι από της ΑΕΚ», είπε και σε ό,τι αφορά στον όγκο του «ασπρόμαυρου» κόσμου στο Νησί το επιβεβαίωσε και ο Κρέσπο τις δηλώσεις του.

Από την άλλη πλευρά, όμως, σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ εντός συνόρων, όπως οι Northeners εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους. Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. Στην Κύπρο υπάρχει δίψα να δουν τον ΠΑΟΚ σε ένα μεγάλο παιχνίδι και είναι απολύτως σεβαστό αυτό.

Όμως και η οπτική των ΠΑΟΚτσήδων εντός Ελλάδας είναι απόλυτα λογική. Αντιμετωπίζονται εδώ και χρόνια ως πολίτες β’ κατηγορίας, φέτος τους είχε δημιουργηθεί η ελπίδα ότι θα μπορέσουν να δούνε την αγαπημένη ομάδα τους χωρίς να χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Και τελικά τους αναγκάζουν να το βάλουν ακόμη βαθύτερα.

Είναι άλλο ο τελικός από την αρχή να προγραμματίζεται για το εξωτερικό και άλλο το εξωτερικό να προκύπτει ως αναγκαστική λύση. Θα πρέπει στην επόμενη διοργάνωση του Κυπέλλου όταν στην προκήρυξη υπάρχει η λύση γηπέδου εκτός ΟΑΚΑ να είναι διασφαλισμένο ότι αυτό το γήπεδο θα έχει αποκτήσει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.