ΠΑΟΚ: O Τάισον είναι η πιο μεγάλη μεταγραφή του 2023 και ίσως όχι μόνο

Κώστας Πετρωτός31 Δεκεμβρίου 2023

Ήταν 14 Ιανουαρίου 2023 όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Τάισον. Πολλοί βιάστηκαν να το ρίξουν στο χιούμορ, σχολιάζοντας ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν... μποξέρ, προφανώς γιατί πίστευαν πώς ένας 35χρονος, με την μεγάλη καριέρα στην Σαχτάρ, θα μπορούσε να έρθει μόνο για σύνταξη στην Ελλάδα. 

Άρχισαν να διαψεύδονται πολύ νωρίς. Τέσσερις μέρες μετά, ερχόμενος από τον πάγκο, ο πολύπειρος Τάισον σφράγιζε την μεγάλη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, σημειώνοντας ένα γκολ κλάσης και πανηγυρίζοντας με τον γνωστό, αντιρατσιστικό του τρόπο. Ο 35άρης με την καρδιά μικρού παιδιού, έγινε γρήγορα αυτοκόλλητος με τον Βιεϊρίνια, μαζί ανέλαβαν έναν ρόλο μπαμπάδων ή μεγάλων αδερφών αν προτιμάτε, στα αποδυτήρια της ομάδας και από αυτή την δράση τους άρχισαν να ευεργετούνται παιδιά όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Τζίμας.

Παιχνίδι με το παιχνίδι, ο Βραζιλιάνος άρχισε να ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο του. Η ικανότητά του στην οδήγηση της μπάλας είναι μοναδική και οι κούρσες του μπορούν να διαλύσουν κάθε αμυντικό πλάνο του αντιπάλου. Δικαίως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πρόσφατα, σε συνέντευξή του στην Ρουμανία τον χαρακτήρισε τρομερό παίκτη, αφού συν τις άλλοις έχει τέτοια υποδομή ως αθλητής που στα 36 του μπορεί να αγωνίζεται σε τρία ματς την εβδομάδα. 

Προφανώς και ο μπαμπάς, Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν τον αποκάλεσε τυχαία, τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό άλλωστε η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο είναι η πρώτη στην ιεράρχηση των ανανεώσεων και την έχει αναλάβει προσωπικά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μετρά σε 43 συμμετοχές, 5 γκολ και 11 ασίστ, έπονται όμως ακόμη καλύτερες επιδόσεις τώρα που τον «ξέρουν και τους ξέρει». 

Σε κάθε περίπτωση, είναι η Νο1 μεταγραφή του ΠΑΟΚ για το 2023 (και ίσως όχι μόνο αν συνυπολογίσουμε και την εκπαίδευση που κάνει στους νεαρούς) μπροστά από Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μπάμπα, Σαμάτα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο και Ντεσπόντοφ και βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τις κινήσεις ενίσχυσης που θα γίνουν το 2024.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.