ΠΑΟΚ: Ο πολύγλωσσος και...πολυταξιδεμένος Αντρέι Φεντσένκοφ - H μεταγραφική βόλτα των τελευταίων εβδομάδων!

Χάρης Εμμανουηλίδης23 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει πλώρη με τελικό προορισμό του την επόμενη ημέρα του Συλλόγου και αυτό φαίνεται από τις διαδοχικές κινήσεις ενίσχυσης του Δικεφάλου αρχικώς με τον mr «the best or nothing», Χοσέ Μπότο, ενώ σε δεύτερο χρόνο το ίδιο μαρτυρά και η μετακόμιση του Αντρέι Φεντσένκοφ στη Θεσσαλονίκη, ανθρώπου που μέχρι πρότινος είχε τα ηνία του τμήματος σκάουτινγκ της Σαχτάρ.

Ο Πορτογάλος βασιλιάς των μεταγραφών, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη πριν το 2021 αποτελέσει παρελθόν και ειδικότερα στο τέλος του μήνα Δεκεμβρίου, ωστόσο μαζί του θα πιάσει δουλειά και το δεξί του χέρι, Φεντσένκοφ, που έχει μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία. 

Πρόκειται λοιπόν για έναν άνθρωπο που του αρέσει συνεχώς να εξελίσσεται να μην μένει στάσιμος, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τίτλοι σπουδών που τον συνοδεύουν οι οποίοι δεν είναι και λίγοι...  Ειδικότερα, ο Φεντσένκοφ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Λβιβ στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα από το ''Ivan Franko National University of Lviv'' σε σπουδές που διήρκησαν 5 χρόνια από το 2014 έως το 2019, με τον ίδιο μάλιστα παράλληλα να έχει τη θέση του σκάουτ στην Καρπάτι Λβιβ.

Αν κανείς ξεκινήσει να αριθμεί τις γλώσσες που μετράει ο άμεσος συνεργάτης του Χοσέ Μπότο, θα δει πως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του και τον βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στο να μπορεί να επικοινωνεί άμεσα και χωρίς τη βοήθεια τρίτων με agents και παίκτες οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του. Πορτογαλικά, Αγγλικά, Ισπανικά αλλά και Ρωσικά με τον ίδιο βέβαια στους τίτλους σπουδών του να τα διαχωρίζει από τα Ουκρανικά που επίσης μιλάει.

(ΚΟΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΣΕ ΓΕΎΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΣΕ ΜΠΟΤΟ)

Σημαντικό κομμάτι στον τρόπο δουλειάς του και στο πως αρέσκεται να λειτουργεί είναι και η διά ζώσης επαφή με «στόχους» που τον ενδιαφέρουν καθώς και πως έχει «μάτια» και ποδοσφαιριστές μικρότερων ηλικιών, κάτι που όπως φάνηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα άρεσε στον Γιώργο Σαββίδη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως ο Φεντσένκοφ, τις τελευταίες 12 εβδομάδες έχει κάνει μία σειρά επισκέψεων σε training grounds για να δει περιπτώσεις παικτών αλλά και τον τρόπο δουλειάς κορυφαίων κλάμπ. 

Η αρχή έγινε πριν 3 μήνες όταν επισκέφθηκε την Ολλανδία και την ακαδημία του Άγιαξ, ενώ μετέπειτα ταξίδεψε στην Κολωνία πριν επιστρέψει ξανά μετά από μία εβδομάδα στο Άμστερνταμ. Εν συνεχεία μετέβη στη Λιέγη και στις εγκαταστάσεις της Σταντάρ ενώ μετά από επτά ημέρες είχε ως επόμενο προορισμό του την Λιλ και τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Ο τελευταίος μήνας έκλεισε με δύο ακόμα επισκέψεις, πρώτη στάση το Λεβάντε και δεύτερη η Ρώμη, με τον ίδιο να δείχνει πως το αεροπλάνο είναι... δεύτερο σπίτι του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.