ΠΑΟΚ: Ο Μουργκ παίκτης-κλειδί από τελευταίος τροχός της αμάξης

Γιώργος Πετρίδης06 Νοεμβρίου 2023

Είναι μία από τις ξεχωριστές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που το κλισέ «είναι παίκτης της ομάδας και υπολογίζεται» παίρνει ουσιαστική υπόσταση. Στη διαδρομή του στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2020 όταν αποκτήθηκε από τη Ραπίντ Βιέννης με τετραετές μάλιστα συμβόλαιο, ο Τόμας Μουργκ παρουσιάστηκε αρκετές φορές να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Σε κάθε περίπτωση, παρουσιάστηκε να βρίσκεται εκτός πλάνων.

Στη φετινή σεζόν όμως, της τελευταίας του τετραετούς συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, ο Αυστριακός από τελευταίος τροχός της αμάξης, εξελίσσεται όχι απλά σε κομμάτι του rotation του Ραζβάν Λουτσέσκου στους χαφ, αλλά ενίοτε και σε παίκτη-κλειδί της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο ότι στη χθεσινή μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν, κατά γενική ομολογία, ένας από τους πλέον πολύτιμους του ΠΑΟΚ.

Μπορεί τα φώτα να πέφτουν περισσότερο στον Μπράντον Τόμας λόγω των δύο τερμάτων του, στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς για την ηγετική εμφάνιση του, στους Οζντόεφ και Μεϊτέ για την κυριαρχική παρουσία τους στο κέντρο ή στον Γιάννη Κωνσταντέλια για τη μαγική ενέργεια στη φάση του τέταρτου γκολ, όμως ο Τόμας Μουργκ έκανε μία εμφάνιση-αποθέωση της απλότητας και της ουσίας.

Δεν ήταν μόνο η ασίστ για το γκολ του Μπράντον Τόμας με την οποία έγινε το 0-3 και τελείωσε το παιχνίδι. Η στατιστική του «έγραψε»…

Ασίστ: 1

Επαφές: 49

Σωστές μεταβιβάσεις: 27/31 (87%)

Τελικές: 1

Σέντρες: 0/1

Ντρίμπλες: 3/4

Κερδισμένα φάουλ: 3

Δεν είναι ίσως αριθμοί που εντυπωσιάζουν αλλά αυτό που παρουσιάζει σε μεγαλύτερο βαθμό την παρουσία του στο χθεσινό παιχνίδι, είναι το heat map που δείχνει ότι ήταν… παντού.

*Στοιχεία: Sofascore.com

Το πιστώνεται και ο Λουτσέσκου

Παρότι έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για εμμονές σε σχέση με κάποιους παίκτες –ποιος προπονητής δεν έχει;- αυτό που, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αναγνωριστεί και να πιστωθεί στον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι δεν ξεγράφει κανέναν. Ακόμη και παίκτες που δείχνουν να βρίσκονται εκτός πλάνων. Η παρουσία του Νάσμπεργκ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ –ανεξαρτήτως του αν δεν δικαιώθηκε από αυτήν- του Σάστρε, του Οζντόεφ και του Μουργκ στην 11άδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακού, το επιβεβαιώνει.

Οι αριθμοί της διαδρομής του Μουργκ το πιστοποιούν με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια. Ο Αυστριακός έκανε δύο γεμάτες σε συμμετοχές, πρώτες σεζόν στην Τούμπα αλλά πέρυσι ήταν «αόρατος». Φέτος όμως κάνει μία διαφορετική σεζόν.

2020-21: 42 αγώνες - 6 γκολ - 6 ασίστ

2021-22: 41 αγώνες - 5 γκολ - 2 ασίστ

2022-23: 5 αγώνες - 0 γκολ - 1 ασίστ

Φέτος: 14 αγώνες - 2 γκολ - 1 ασίστ

Αλήθεια, μπορεί κανείς να προδικάσει, με τα σημερινά δεδομένα, την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ το επόμενο καλοκαίρι;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.