ΠΑΟΚ: Ο «μία κρύο, μία ζέστη» Άντερσον Εσίτι «έγραψε» ρεκόρ στη Λεωφόρο

Γιώργος Πετρίδης08 Νοεμβρίου 2021

Η 11άδα με την οποία επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αρχίσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε κάποιες επιλογές υποχρεωτικές, μόλις τρεις μέρες μετά τον αγώνα με την Κοπεγχάγη και τη μέχρις εσχάτων προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι γεγονός ότι η παρουσία του Άντερσον Εσίτι δημιούργησε ανησυχία.

Ο Αφρικανός χαφ έχει κάνει καλά παιχνίδια στη σεζόν με αποκορύφωμα το ματς στην Κοπεγχάγη, είναι προφανές ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου ωστόσο η ανησυχία ήταν απόρροια της αρνητικής παρουσίας του στο προηγούμενο εκτός έδρας ντέρμπι του Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, αφού από δύο δικά του λάθη ο ΠΑΟΚ δέχτηκε δύο γκολ και τελικά ηττήθηκε στο «Καραϊσκάκης». Χθες όμως ο Εσίτι έκανε μία εμφάνιση-απάντηση στους… ανησυχούντες.

Απέφυγε τα λάθη όταν πιέστηκε από τους χαφ του Παναθηναϊκού που ήταν προφανές ότι είχαν αυτήν την οδηγία από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έκανε καλή ανασταλτική δουλειά. Αυτή αποτυπώθηκε, μεταξύ άλλων, στα έξι κλεψίματα που αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Ο Εσίτι ξεπέρασε την επίδοση των πέντε κλεψιμάτων που είχαν δύο φορές ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης (Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2 και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3) και από μία φορά ο Στέφαν Σβαμπ (ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1), ο Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ-Απόλλων 4-1) και χθες ο Λούκας Τέιλορ (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3).

Είναι μία στατιστική κατηγορία στην οποία ο ΠΑΟΚ… χωλαίνει. Έχει 173 κλεψίματα, αριθμός μεγαλύτερος μόνο από εκείνους του Αστέρα Τρίπολης (168) και της ΑΕΚ (167).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.