ΠΑΟΚ: Ο Καραμό, η Πάρμα και το περσινό καλοκαίρι

Metrosport Team27 Μαΐου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαϊρης

Είναι ξεκάθαρο πως μια από τις προτεραιότητες που έχει θέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον μεταγραφικό σχεδιασμό είναι και αυτή που αφορά την απόκτηση ενός εξτρέμ και κυρίως στο αριστερό άκρο.

 Ο Γιαν Καραμό είναι η περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή που ίσως απασχολήσει εκ νέου την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Και σημειώνουμε το "εκ νέου" καθώς και πέρσι το καλοκαίρι είχε μπει στο "κάδρο" της ομάδας και είχε τσεκαριστεί. 

 Ο Καραμό είναι 23 ετών και το κυριότερο; Εχει γαλλικό διαβατήριο και επομένως δεν πιάνει θέση ξένου ο ποδοσφαιριστής με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήριο. 

Αγωνίζεται με επιτυχία και στις τρεις θέσεις της επίθεσης αλλά κυρίως στα αριστερά. Ο ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι του 2019 είχε πάρει μεταγραφή από την Ιντερ στην Πάρμα. Ο Γάλλος εξτρέμ αποκτήθηκε αρχικά με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ και το καλοκαίρι του 2020 τον αγόρασε. 

 Τη σεζόν 2020-21 με την ιταλική ομάδα έπαιξε σε 26 αγώνες και ήταν μεταξύ άλλων συμπαίκτης και με τον Γιασμίν Κούρτιτς. Τον Σεπτέμβριο του 2021 δόθηκε δανεικός στην τουρκική FatihKaragumruk με την οποία έκανε σπουδαία σεζόν. 

Συνολικά αγωνίστηκε σε 35 ματς σκοράροντας τέσσερις φορές και μοιράζοντας τρεις ασίστ. Ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και επιστρέφει στην Πάρμα από την οποία μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο. Το αν ο ΠΑΟΚ "επιστρέψει" πλέον για να τον αποκτήσει έστω και με τη μορφή δανεισμού θα φανεί σύντομα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.