ΠΑΟΚ: Ο ηγέτης και οι παρτενέρ του

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2020

Ο Στέφαν Σβαμπ έχει στοιχεία Γκαρσία στο παιχνίδι του και αυτό είναι κάτι εμφανές σε όποιον βλέπει παιχνίδια του ΠΑΟΚ

Ωστόσο, φαίνεται πώς είναι και της ίδιας αγωνιστικής φιλοσοφίας κι αυτό δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό δεμσό μεταξύ των δύο. Πρόσφατα ο Αυστριακός μέσος εκμυστηρεύτηκε σε άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του ότι όσο κυλούν οι μέρες όλο και περισσότερο του αρέσει ο τρόπος δουλειάς του Ουρουγουανού τεχνικού. Ο «Κανάριο» από την πλευρά του, βλέπει στον πρόσωπο του 30χρονου παίκτη έναν καθαρόαιμο μποξ του μποξ μέσο που συνεισφέρει τα μέγιστα σε όλους του τομείς του παιχνιδιού.  

Τελευταία έχει αρχίσει να σκοράρει, καθώς πέτυχε γκολ σε δύο διαδοχικά ματς, ενώ στα 13 παιχνίδια που έχει συμμετάσχει έχει δείξει στοιχεία ηγέτη, όπως υπογράμμισε με τις δηλώσεις του στη συνέντευξή του στην «Μ» ο Τόμας Μουργκ. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα ίδια στοιχεία βλέπει και ο Πάμπλο Γκαρσία που θέλει τον Αυστριακό με άκρως πρωταγωνιστικό, αρχηγικό ρόλο μέσο στο γήπεδο. Ο Σβαμπ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να καθοδηγήσουν τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο και να αποτελέσει έναν δεύτερο προπονητή εντός αγωνιστικού χώρου. Ακριβώς όπως λειτουργούσε και ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ όταν αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής.  

Η σπαζοκεφαλιά για τους παρτενέρ  

Ο Γκαρσία έχει, πάντως, έναν μεγάλο προβληματισμό αυτές τις μέρες. Ποιους παίκτες να βάλει δίπλα στον Αυστριακό. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα χωρίς πρόβλημα, ωστόσο, ο Ουρουγουανός τεχνικός σκέφτεται να τον εντάξει σταδιακά στην ομάδα, κάτι που ίσως μεταφραστεί στην επιλογή να μείνει αρχικά στον πάγκο την Κυριακή.  

Από την άλλη, έχει τον Ντόουγκλας Αουγκούστο νοκ-άουτ λογικά κι ας ήταν «καθαρή» η μαγνητική του. Τα παραπάνω δεδομένα πιθανόν θα οδηγήσουν σε ενεργοποίηση του Νινούα για το αρχικό σχήμα και ίσως και επιμονή Γκαρσία στο 4-2-3-1 που σημαίνει ότι ο τρίτος μέσος θα είναι δεκάρι, ίσως ο Μουργκ. Σίγουρα και ο Εσίτι έχει θέση στο πλάνο του Γκαρσία και δεν αποκλείεται και ο Τσιγγάρας που έχει και οργανωτικές ικανότητες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.