ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός του «βαρύ» Σεπτέμβρη!

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τα ανταπεξέλθει στο δύσκολο διάστημα των έξι αναμετρήσεων μέσα σε 22 ημέρες και έτσι ο μήνας «φωτιά» για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσεσκού πέρασε με θετικό πρόσημο.

Μετά την «γκέλα» εντός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του ΠΑΣ Γιάννενα, ο Δικέφαλος ταξίδεψε στο μακρινό Γιβραλτάρ προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανίσχυρη Λίνκολν. Με τον Άκπομ να σημειώνει το πρώτο του γκολ στην δεύτερη θητεία του στα «ασπρόμαυρα» και τον Αλέξαντρου Μίτριτσα (πρώτο γκολ εξίσου) να «σφραγίζει» την νίκη, ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» με 0-2.

Ακολουθούσε η δύσκολη αναμέτρηση στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, σε μια έδρα που παραδοσιακά στο πρωτάθλημα κρύβει «παγίδες.» Με κερδισμένο πέναλτι του Μπίσεσβαρ, ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντελίνο Βιεϊρινια, ευστόχησε και χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Μια αναμέτρηση που χρειάστηκαν οι κρίσιμες επεμβάσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος με οκτώ αποκρούσεις πήρε δίκαια το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο παιχνίδι με τον Αστέρα, ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε πιο πολύ από κάθε άλλο παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 15 τελικές.

Το ταξίδι στο Αγρίνιο συνδυάστηκε με μια «ζόρικη» νίκη, καθώς ο ΠΑΟΚ «δραπέτευσε» με 1-2, χάρη στα γκολ των νέων αποκτημάτων, Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα. Ο Βραζιλιάνος μπακ, από εκείνο το παιχνίδι και μετά ανέβηκε αρκετά ψυχολογικά και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα μέχρι την πρόσφατη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Το πιο κρίσιμο και ταυτόχρονα πιο εμφατικό, ήταν το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» και με πρωταγωνιστή των ανεβασμένο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο Δικέφαλος πήρε την νίκη με 2-0 και χάρισε αρκετό ενθουσιασμό στους οπαδούς του.

Όντας αποδεκατισμένος από τα συνεχόμενα ταξίδια - παιχνίδια, οι «ασπρόμαυροι» υποδεχόταν την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ομίλων του Conference League. Με την πιο διαφορετική ενδεκάδα από κάθε άλλο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στη αναμέτρηση χάρης το γκολ του Τσούμπα Άκπομ στο 9΄λεπτό. Οι Σλοβάκοι, έδειξαν αντίδραση και ισοφάρισαν σε 1-1 μετά από 6΄λεπτα. Ένα σκορ που παράμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλλου ρέφερι.

Το τελευταίο εμπόδιο ήταν στη Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, πριν την διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες. Παίζοντας πιο κυρίαρχο και πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο, ο Δικέφαλος πήρε την νίκη πιο εύκολα από όσα περίμενε και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, μοιράζεται την πρώτη θέση της Super League με τον Βόλο με 12 βαθμούς.

Οι πρωταγωνιστές που ξεχώρισαν!

Ο ΠΑΟΚ για να καταφέρει να πανηγυρίσει πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι αναμετρήσεις, χρειάστηκε τις ισχυρές προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών του. Αναμφίβολα, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ξεχώρισαν με τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, με δύο κερδισμένα πέναλτι, μια ασίστ και ένα γκολ, ήταν ο δυνατός κρίκος του Ράζβαν Λούτσεσκου. Από την άλλη, ο Έλληνας πορτιέρο επέστρεψε στα στατιστικά της χρονιάς του «Double» και με 25 αποκρούσεις σε έξι παιχνίδια, έμοιαζε με «κέρβερο» κάτω από τα γκολποστ, παρόλο που κράτησε το μηδέν στις μισές αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννενα: 0-1

Λίνκολν - ΠΑΟΚ: 0-2

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: 0-1

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ: 1-2

ΠΑΟΚ -ΑΕΚ: 2-0

ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας: 1-1

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: 1-3

Οι σκόρερ των 11 τερμάτων:

Άκπομ: 2 (Λίνκολν, Σλόβαν)

Μιτρίτσα: 2 (Λίνκολν, Παναιτωλικός)

Βιεϊρίνια: 1 (Αστέρας Τρίπολης)

Κούρτιτς: 2 (ΑΕΚ, ΟΦΗ)

Σίντκλεϊ: 1 (Παναιτωλικός)

Σβιντέρσκι: 1 (ΟΦΗ)

Αγκούστο: 1 (ΟΦΗ)

Μπίσεσβαρ: 1 (ΑΕΚ)

Ασίστ:

Τεϊλόρ: 2 (Λίνκολν, Σλόβαν Μπρατισλάβας)

Μιχαηλίδης: 1 (Λίνκολν)

Αγκούστο: 1 (Παναιτωλικός)

Κούρτιτς: 1 (ΑΕΚ)

Ζίβκοβιτς: 1 (ΟΦΗ)

Ροντρίγκο: 1 (ΟΦΗ)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.