ΠΑΟΚ: Ντέλιας και Κίριλ είναι on fire

Metrosport Team23 Μαρτίου 2024

Το διάστημα απουσίας των διεθνών για υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες, δημιουργεί πάντα μία ανησυχία στον Ραζβάν Λουτσέσκου σχετικά με το πώς θα επιστρέψουν αυτοί οι παίκτες στον ΠΑΟΚ. Και ειδικά όταν αμέσως μετά την διακοπή του Μαρτίου, ο Δικέφαλος μπαίνει στην τελική ευθεία τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Conference League, είναι λογικό, ο 55χρονος προπονητής να θέλει να βλέπει τους διεθνείς να κρατάνε την φόρμα τους. 

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εμφανίσεις του Γιάννη Κωνσταντέλια στον αγώνα της Εθνικής με το Καζακστάν και του Κιρίλ Ντεσπόντοφ στη αναμέτρηση της Βουλγαρίας με την Τανζανία, κάνουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. O Ντέλιας μπήκε στο παιχνίδι στο 63’ στην θέση του Ιωαννίδη και οδήγησε την Εθνική σε ένα νέο ξέσπασμα που όμως δεν συνοδεύτηκε από περισσότερα από ένα… αυτογκόλ των Καζάκων. Ο Ντέλιας ξεχυνόταν ορμητικά στην επίθεση μοίραζε γκολ σε Μασούρα και Γιακουμάκη, αλλά αυτή σπατάλησαν τις ευκαιρίες, ενώ και σε δική του προσπάθεια και κόντρα ο τερματοφύλακας του Καζακστάν έκανε μία δύσκολη προσπάθεια.

Στο τέλος αποθεώθηκε και από τα πιτσιρίκια, αποδεικνύοντας ότι είναι αυτή την στιγμή ο δημοφιλέστερος Έλληνας διεθνής στις μικρές ηλικίες. Πολλά παιδιά μάλιστα με πλακάτ στις κερκίδες ζητούσαν την φανέλα του.

Τρομερό γκολ φάουλ ο Ντεσπόντοφ

Σε ό,τι αφορά στον Κιρίλ Ντεσπόντοφ, στο ντεμπούτο του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού, Ίλιαν Ίλιεφ, ο αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 52’ έβαλε στοπ στο σερί των 11 αγώνων χωρίς νίκη, καθώς αυτό ήταν το νικητήριο γκολ (1-0) στο ματς με την Τανζανία στο πλαίσιο του φιλικού τουρνουά FIFA Series που διεξάγεται στο Μπακού. Θυμίζουμε ότι ο Σαμάτα είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από τις κλήσεις για να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του στον ΠΑΟΚ.

Ο Ντεσπόντοφ είχε αρχηγική παρουσία και στο τέλος έκανε και δηλώσεις δίνοντας το σύνθημα αντεπίθεσης για νέα εποχή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. «Σίγουρα αυτή η νίκη ήρθε πιο δύσκολα απ΄ ότι περιμέναμε. Όλοι μας κάναμε το καλύτερο στο γήπεδο, δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο. Είπα στα παιδιά ότι το παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο. Μίλησα με τον συμπαίκτη μου στον ΠΑΟΚ, τον Αλί Σαμάτα, ο οποίος μου είπε ότι η Τανζανία είναι καλή ομάδα και μπορεί να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Όλη η ομάδα προσπάθησε και πετύχαμε μία καλή νίκη. Η αυτοπεποίθησή μας είχε συντριβεί για πολύ καιρό, θα την επανακτήσουμε με νίκες και συνολικά καλά αποτελέσματα. Τα παιδιά γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και δουλεύουμε μαζί στο προπονητικό καμπ για να αποκτήσουμε το απαραίτητο δέσιμο. Τα πράγματα μόνο προς το καλύτερο θα πάνε», είπε συγκεκριμένα.

Την Δευτέρα το απόγευμα, η Βουλγαρία αντιμετωπίζει το Αζερμπαϊτζάν που διοργανώνει το τουρνουά.

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.