ΠΑΟΚ να τον πιεις στο ποτήρι, μαέστρος ο Τάϊσον

Γιώργος Καστάνης20 Ιανουαρίου 2023

«Μίλησε» η δύναμη της Τούμπας στον πρώτο ημιτελικό. Με έναν ΠΑΟΚ πραγματικά να τον πιεις στο ποτήρι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Παρότι στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος είχε προβλήματα και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την απόδοσή του στο δεύτερο 45λεπτο, πέτυχε ένα σκορ που του δίνει την ευχέρεια να διατηρήσει τον πρώτο λόγο.

Με τον Μπράντον Τόμας να ξεκλειδώνει την άμυνα του Παναθηναϊκού, καθώς αξιοποίησε το λάθος του Βαγιαννίδη, πέτυχε ένα ολοκάθαρο γκολ πολύ νωρίς από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έδωσε «αέρα» στον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν. Η Τούμπα πήρε… φωτιά, ώθησε τους παίκτες και με την είσοδο των Τάϊσον, Ολιβέϊρα και Σβαμπ ήρθε και το δεύτερο πολύτιμο γκολ. Με την σφραγίδα του Βραζιλιάνου που αξιοποίησε την καταπληκτική ασίστ του Πορτογάλου και «σκότωσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με την δεύτερη μόλις επαφή του με την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ δικαιούταν να φθάσει στην πρώτη νίκη που του δίνει προβάδισμα για την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά και τα κατάφερε. Δέχθηκε πίεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ενώ το σκορ ηταν 2-0 υπέρ του, τα κατάφερε και πλέον αντιμετωπίζει τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με περισσότερη αισιοδοξία.

Ο Σβαμπ τρία λεπτά πριν από την λήξη και σε επίθεση που εκδήλωσε ο Παναθηναϊκός, ενήργησε σαν από μηχανής θεός. Έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ από το ύψος της μικρής περιοχής και βοήθησε ώστε να διατηρηθεί το σκορ υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Τάϊσον πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, με μία απλή ενέργεια, έτρεχε παντού στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε, δεν φαινόταν πως είναι 35 ετών, αλλά 25. Ο ΠΑΟΚ στόχευσε πολύ σωστά στην απόκτησή του και ο Βραζιλιάνος μπήκε στο κλίμα της ομάδας.

Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός και έχασε ευκαιρίες για τρίτο γκολ, ακόμη και στις καθυστερήσεις. Ηταν ανώτερος, «πάτησε» τον αντίπαλό του, κέρδισε δίκαια, απέκτησε προβάδισμα και δικαιολογημένα οι οπαδοί του πανηγύρισαν. Υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη φετινή του ήττα και θα παίξει στην Λεωφόρο την άλλη εβδομάδα για να σφραγίσει την πρόκριση.

Θα προηγηθεί βέβαια ο αγώνας πρωταθλήματος, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίσει, για να μειώσει την διαφορά από τους Πράσινους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.