ΠΑΟΚ: MVP της εβδομάδας ο Γιανίκ Φράνκε στη Basket League

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2023

Πολυτιμότερος παίκτης της εβδομάδας στη Basket League αναδείχθηκε ο Γιανίκ Φράνκε του ΠΑΟΚ μετά και τους 30 πόντους που πέτυχε στην άνετη νίκη της ομάδας του επί του Λαυρίου(93-68).

Ο Ολλανδός άσος των ασπρόμαυρων που είχε (30 πόντοι με 7/7 βολές, 4/4 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη) σε 23 λεπτά συμμετοχής πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της 14ης αγωνιστικής της Basket League και αναδείχθηκε ο Πολυτιμότερος παίκτης.

Ο Φράνκε είναι ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ που αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της εβδομάδας την φετινή σεζόν, με τον Τζέιλεν Χαντς να καταφέρνει το ίδιο την 8η αγωνιστική όταν ο Δικέφαλος είχε κερδίσει την ομάδα της Καρδίτσας.


Τα ρεκόρ που κατέγραψε 

Ο Ολλανδός γκαρντ είχε 30 πόντους επίδοση που είναι η μεγαλύτερη από παίκτη του Δικεφάλου, από τις 19 Ιανουαρίου 2019 όταν ο Ουίλ Χάτσερ σημείωσε 37 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings (78-88). Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη του ΠΑΟΚ mateco στο PAOK Sports Arena θα πρέπει να γυρίσουμε στις 15 Απριλίου 2018 όταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ σημείωσε 34 πόντους κόντρα στο Λαύριο Megabolt. Είναι αυτή που παραμένει η κορυφαία επίδοση αυτών των αγώνων και στην οποία έφτασε πολύ κοντά ο Φράνκε.

Θα πρέπει όμως να γυρίσουμε πίσω σχεδόν 10 χρόνια για να βρούμε την προηγούμενη «30άρα» από μη Αμερικανό παίκτη του ΠΑΟΚ mateco. Ήταν στις 16 Μαρτίου 2013 όταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης σημείωσε 31 πόντους στο εντός έδρας 84-72 επί του Άρη.

Η «30άρα» του Ολλανδού πάντως είναι συνολικά η 45η στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στην Basket League και αποτελεί βέβαια ρεκόρ και για τον ίδιο στην κατηγορία αφού είχε 24 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Φράνκε έκανε συνολικά το καλύτερο παιχνίδι του στην Basket League όπως δείχνει το 33 που είχε στο ranking, επίδοση μακριά από την προηγούμενη καλύτερη του αφού είχε τρεις φορές από 22. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.