ΠΑΟΚ: Μήτε χάδια, μήτε χαστούκια…

Αρις Νικολάκης03 Οκτωβρίου 2020

Ε, δε θα κτυπήσουν στην πλάτη παίκτες και προπονητές του ΠΑΟΚμε στοργή. Δεν θα τούς πουν οι φίλοι του «δικέφαλου»: «Δεν πειράζει». Εξ αιτίας προπονητών και παικτών του – βλέπετε - χάθηκαν κάπου 25 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Πήγαν χαμένοι κι οι τέσσερεις βαθμούς σε τρεις αγώνες Πρωταθλήματος.

Πειράζει λοιπόν. Παραπειράζει…

Από την άλλη, δε θα τους πλακώσουν και στα χαστούκια. Δε θα τους γυρίσουν την πλάτη. Είναι σαφές πως ο αποκλεισμός από τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξ αιτίας προπονητών και παικτών του στερεί από τον ΠΑΟΚ αφάνταστα οφέλη. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;

Κι έχουμε τον Αμπέλ Φερέιρα, να μιλά και να αναλαμβάνει την ευθύνη του… δυστυχήματος! Σιγά τα ωά. Με την ανάληψη τέτοιας ευθύνης αναλαμβάνεις και την αποζημίωση.

Έχασαν συν τοις άλλοις και το 25% των μειώσεων στα συμβόλαια τους προπονητές και παίκτες. Θα το κέρδιζαν με την πρόκριση. Το έχασαν με τον αποκλεισμό. Όχι, τίποτε άλλο αλλά για να μην στερήσουμε των… στραβών το δίκιο. Ήθελαν και μάλιστα, όσο τίποτε άλλο τη νίκη. Προσπάθησαν. Δε λέμε. Δεν αρκούσε η προσπάθεια. Με δική τους υπαιτιότητα ζημιώθηκε τα μέγιστα η ΠΑΕ. Ζημιώθηκαν τα ελάχιστα κι αυτοί!

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν ήταν που μετά τον επικό θρίαμβο με την Μπενφίκα διαλαλούσε: «Γι’ αυτό προσπαθούσαμε όλη την περασμένη χρονιά»; Για ποιο; Για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο ήττες κόντρα στην Κράσνονταρ; Και για τις ισοπαλίες με Ατρόμητο και Βόλο; Ήμαρτον…

Φυσικά, χρειάζεται από όλους, μα όλους ανεξαιρέτως η παροχή πάσης μορφής στήριξης στον ΠΑΟΚ ως ομάδας. Ήτοι, σε προπονητές και παίκτες του. Δίχως κτυπήματα στην πλάτη. Και «δεν πειράζει». Δίχως χαστούκια. «Και… παραπειράζει»!

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι μετά από τρεις αγωνιστικές περιόδους πέρασαν στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν άλλαξαν επειδή δεν πέρασαν στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι όμως, αυτοί οι οποίοι επέτρεψαν με την απουσία του ΠΑΟΚ, να κτίσει κι άλλη οικονομική διαφορά η παρουσία τού Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ! Στον Ολυμπιακό κάνουν παιγνίδι με τα εκατομμύρια ευρώ της ΟΥΕΦΑ. Τρέχουν από τα μπατζάκια του ως έσοδα. Στον ΠΑΟΚ βγαίνουν από την τσέπη του Ιβάν Σαββίδη. Δίχως ανάλογα έσοδα…

Γι’ αυτό σας λέμε πως έχει δίκιο βουνό ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Και να μας συγχωρούν, όσοι διαφωνούν αλλά εμείς συμφωνούμε μαζί του. Δεν κτυπά στην πλάτη προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Στηρίζει αναφανδόν την ομάδα του. Και την καλεί, να προχωρήσει. Δίχως τη μέγιστη ζημιά να λησμονήσει! Και τους υπεύθυνους γι’ αυτήν.

Επίσης, έχουμε την εντύπωση πως ο Αμπέλ Φερέιρα μετά τις τεράστιες επιτυχίες του με Μπεσίκτας και Μπενφίκα πήρε ψιλά τον αμανέ! Τούτο επειδή μετά μετρά μόνον τεράστιες αποτυχίες. Για να τον… χοντρύνει λιγουλάκι. Για να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του. Είναι σε αταξία μετά τις εκπληκτικές νίκες του με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Για να συνεφέρει όσους παίκτες – και δεν είναι λίγοι τέτοιοι κι άπειροι κι έμπειροι – απέχουν (αγωνιστικά…) από τα συγκαλά τους. Και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η εντυπωσιακή ανοικοδόμηση του ΠΑΟΚ. Από τις νίκες με Μπεσίκτας και Μπενφίκα στις οποίες κι αυτός κι οι παίκτες του απέδειξαν πως έχουν τα φόντα για το come back στις επιτυχίες. Μετά τις παταγώδεις περυσινές αποτυχίες του(ς)…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.