ΠΑΟΚ: Μία επένδυση από χρυσάφι ο Κάρολ Σφιντέρσκι

Κώστας Πετρωτός14 Οκτωβρίου 2021

Όταν ο ΠΑΟΚ κινήθηκε ΑΜΕΣΑ να βρει τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς που είχε φύγει ξαφνικά και αναγκαστικά (πληρώθηκε η ρήτρα) στην Αλ Ιτιχάντ, η απάντηση σχεδόν όλου του μηχανισμού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ο Κάρολ Σφιντέρσκι. 

Διαφορετική άποψη είχε μόνο ο Μάριο Μπράνκο που είχε προτείνει και είχε κάνει και προεργασία τότε (κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε ταξιδέψει και στο Λονδίνο) για τον δανεισμό με οψιόν αγοράς του Λέο Μπονατίνι από την Γουλβς που στα 25 του είχε χρηματιστηριακή αξία 5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης, ακούγοντας την άποψη του γιου του Γιώργου που είχε ψηθεί από την θερμή εισήγηση τότε του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας (ο Γιώργος Κωστίκος τον είχε δει από την U17 της Πολωνίας, συγκέντρωσε πολύ καλές πληροφορίες από τον γνώστη της πολωνικής αγοράς Νίκο Μιντζιβίρη και έκτοτε το υπόλοιπο τιμ άρχισε να τον παρακολουθεί στενά), έδωσε εντολή στον Λούμπος Μίχελ να κάνει τις πρώτες επαφές και την Μαρία Γκοντσάρεβα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ομόλογο της στη Γιαγκελόνια, Ανιέσκα Σιζέφσκα. 

Ο Σφιντέρσκι, με χρηματιστηριακή αξία λίγο πριν έρθει στον ΠΑΟΚ 750.000 ευρώ, αποκτήθηκε με 2 εκατομμύρια και πλέον κοστολογείται μεταξύ 7 και 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε χθες στο Metropolis 95,5, ο Πολωνός δημοσιογράφος Τόμας Βλόνταρτσικ.

Tην ίδια ώρα, ο Βραζιλιάνος Μπονατίνι, στα 27 του παίζει στην Γκρασχόπερς και η αξία του είναι πλέον μικρότερη (600.000 ευρώ) από εκείνη του Σφιντέρσκι πριν αποκτηθεί.

Ο Κάρολ πέτυχε 6 γκολ στο πρώτο εξάμηνο, ακόμη 14 σε 41 ματς στην πρώτη φουλ σεζόν, με τον Φερέιρα στον πάγκο και πέρυσι, σε κακή υποτίθεται σεζόν, σε 49 ματς είχε 11 γκολ και 7 ασίστ.  Στην περίπτωσή του, ο ΠΑΟΚ είδε την προοπτική που δημιουργεί η κλήση του στην εθνική Πολωνίας, εκεί που με 5 γκολ και μάλιστα κρίσιμα σε 12 ματς, έχει πάρει τον τίτλο του παρτενέρ του Λεβαντόφσκι και έχει κάνει τους Μίλικ, Μπούκσα, Πιάτεκ και Κοβνάτσκι να βλέπουν την πλάτη του (στη σελίδα 5 μπορείτε να διαβάσετε δηλώσεις του, όπως και του Πάουλο Σόουζα που τον εμπιστεύεται και δικαιώνεται, μετά το ματς στην Αλβανία). 

Ο Λουτσέσκου ζήτησε επιτακτικά την ανανέωση του συμβολαίου του το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ την πέτυχε, με διάρκεια ως το 2024 και με σημαντική αύξηση απολαβών (από τις 550.000 ευρώ, περίπου στις 800.000 ετησίως) και μάλιστα με την σοφή κίνηση να μην βάλει μπάι άουτ.

Πλέον, βλέπει την επένδυσή του να εξελίσσεται σε χρυσάφι και εφόσον ο Σφιντέρσκι συνεχίσει το σκοράρισμα που φέτος άρχισε στον ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο, θα δούνε και σημαντικές νίκες να περνάνε από τα πόδια του και πολλές προτάσεις να (ξανα)φτάνουν στην Τούμπα, την ώρα που ο Δικέφαλος θα έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του, κάτι που και ο ίδιος ο Σφιντέρσκι αναγνωρίζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.