ΠΑΟΚ: Μεταγραφική περίοδος… Ναρκοπέδιο!

Αρις Νικολάκης28 Νοεμβρίου 2022

Κατ’ αρχήν δηλώνουμε, δίχως φόβο και πάθος, πως ουδεμία πρόθεσης συνηγορίας υπέρ Λουτσέσκου και Μπότο έχουμε. Θεωρούμε δε, αμφότερους ως υπεύθυνους κι υπόλογους για τον επιεικώς απαράδεκτο μεταγραφικό του ΠΑΟΚ, σχεδιασμό… Στη συνέχεια οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε η χειμερινή μεταγραφική περίοδος διακρίνεται για τις ελλείψεις της σε ελκυστικά προϊόντα. Αντίθετα με τη θερινή, η οποία είναι και πολλαπλάσιας διάρκειας, η οποία διακρίνετα9ι για το περίσσευμα της. Δε θα ήταν μάλιστα, υπερβολή εάν παρομοιάζαμε αυτήν την περίοδο, τη χειμερινή με σούπερ μάρκετ με άδεια ράφια. Η με ράφια με προϊόντα από τα οποία περνά ο πελάτης δίχως να καταδέχεται και μια ματιά.


Ακόμη κι έτσι πάντως, κάποιες – ελάχιστες – ευκαιρίες υπάρχουν. Αν κι οι πελάτες είναι πολλοί. Και στην Ελλάδα επί παραδείγματι, οι μισές – εάν όχι όλες – ομάδες θέλουν μεταγραφές. Και τι μεταγραφές; Από το αεροπλάνο και στο γήπεδο. Να δούμε που θα τις βρουν….

Δεν μπορεί, να αποτελέσει εξαίρεση ο ΠΑΟΚ! Δε γίνεται. Κι αυτός μεταγραφές από το αεροπλάνο στο γήπεδο θέλει. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Ο ΠΑΟΚ βέβαια, αντιλήφθηκε νωρίς, πολύ νωρίς πως θα έκανε (Ραζβάν; Ζοσέ; Ακούτε;) μαντάρα στα μεταγραφικά. Ίσως και πριν τη σέντρα του Πρωταθλήματος. Για τόσο νωρίς μιλούμε! Τότε ή σχεδόν τότε… Καθώς ακολούθησαν ναυάγια κι εντός συνόρων… Δόθηκε η σαφής εντολή του Ιωάννη Σαββίδη, να διορθωθούν τα λάθη όλων, μα όλων τους ανεξαιρέτως!

Ίσως λοιπόν, άρχισε να ψάχνει νωρίς, πολύ νωρίς. Θα φανεί τον άλλο μήνα αλλά… Είτε έτσι, είτε αλλιώς η ουσία είναι πως με δεδομένες τις παραδοσιακά αντίξοες συνθήκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο… Δεν πρέπει να τρέφονται ελπίδες για τέτοια ενίσχυση, ώστε να αλλάξει συγκλονιστικά η εικόνα του ΠΑΟΚ!

Προσέξτε όμως. Δε λέμε πως αποκλείεται. Και πως εξαρτάται από το Λουτσέσκου και Μπότο. Λέμε πως είναι κομματάκι πολύ δύσκολο. Λέμε πως εξαρτάται από τα… ράφια του σουπερμάρκετ της χειμερινής περιόδου.

Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ θα γυρίσει τον κόσμο, που λέει ο λόγος, ανάποδα για ιδανικές λύσεις. Και κυρίως, για λύσεις άμεσες. Σε όποια θέση είναι ηλίου φαεινότερο πως έχει σημαντικές ελλείψεις. Κι εδώ χρειάζεται πολλή προσοχή.

Η καταγραφή ελλείψεων έγινε όταν επικρατούσε επιδημία τραυματισμών κι όταν ήταν… εξαφανισμένοι, ήταν ωσεί παρόντες ουκ ολίγες παίκτες. Όταν ήταν μαύρα κι άραχνα τα πάντα στην Τούμπα. Δεν επέστρεψε ο ήλιος – μετά τόσες αποτυχημένες παραστάσεις ο ήλιος μετά δυο τρεις επιτυχημένες. Αποθεραπεύθηκαν παίκτες. Εμφανίσθηκαν παίκτες.

Χρειάζεται λοιπόν, προσοχή. Τα μόλις τελευταία καλά αποτελέσματα δεν εφησυχάζουν. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε σταθερότητα. Λείπει η αγωνιστική ισορροπία. Το ρόστερ του παραμένει ελλιπές. Και δεν του λείπουν λύσεις η εναλλακτικές ποσοτικές. Ποιοτικές μεταγραφές λείπουν από τον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα, τέτοιες ώστε να βρεθούν από το αεροδρόμιο στο γήπεδο.

Χρειάζεται πολλή προσοχή και χρήματα του Ιωάννη Σαββίδη να μην πεταχθούν στη θάλασσα. Όπως ο ίδιος απεχθάνεται. Και να μην ανακατευθεί δίχως λόγο η ομάδα που μετά από καιρό βγήκε και πλέει σε ήρεμα νερά… Δηλαδή, πρόκειται για (κατά κανόνα) μεταγραφική περίοδος… ναρκοπέδιο. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ χρειάζεται …ναρκαλιευτές!

ΥΓ 1 : Ξημερώνει επιτέλους άλλη εποχή για τη Θεσσαλονίκη. Νιοί ήμασταν και γεράσαμε. Ο Υπόγειος είναι διάδρομος απογείωσης για τη ζωή στη μακεδονική Πρωτεύουσα!

ΥΓ 2 : Συνεχίζονται οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις του Μουντιάλ στην τηλεόραση. Δεν έχουμε και μεταδόσεις από ραδιόφωνο για να κλείσουμε τον ήχο της τηλεόρασης...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.