ΠΑΟΚ μείον λάθη, ίσον βελτίωση!

Αρις Νικολάκης15 Μαΐου 2021

Είναι σαφής η αγωνιστική βελτίωση του ΠΑΟΚ. Δεν παίζει την μπάλα η οποία τρελαίνει τον κόσμο του αλλά… Πατά γερά στα πόδια του. Και παίρνει αποτελέσματα. Έτσι έφθασε στον Τελικό του Κυπέλλου. Κατέκτησε με περίπατο την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα.

Μία από τις αιτίες, η οποία μάλιστα αποτυπώνεται… πρακτικά, του αποτελέσματος της βελτίωσης είναι το μείον στα λάθη του. Από εκεί που ήταν πρώτος στην σχετική στατιστική κατηγορία (και με διαφορά από τον δεύτερο) βρέθηκε τρίτος με 449 λάθη. Πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός με 484 και δεύτερος ο Ολυμπιακός με 481 λάθη.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά, με …τζάμπα ήττες τα κυρίως, προσωπικά λάθη. Επιχειρώντας να κρατήσουμε λογαριασμό γι’ αυτές τις… πληρωμές, θυμάστε πως αποδώσαμε – για τον πρώτο γύρο – σε προσωπικά λάθη το περίπου 70% των σε βάρος του γκολ. Αυτά ήταν αιτία η τουλάχιστον, αφετηρία για να χρεώνεται με γκολ. Αποδώσαμε επίσης – για τον δεύτερο γύρο - σε προσωπικά λάθη το περίπου 80% των σε βάρος του γκολ.

Και στα πλέι οφ… Από το κακό πήγαινε στο χειρότερο. Με το πλήθος προσωπικών λαθών στους εκτός έδρας αγώνες με Παναθηναϊκό κι Αστέρα. Το ποσοστό πλησίασε περίπου το 90% ! Είχε πιάσει… πάτο ο ΠΑΟΚ!

Τότε άλλαξαν όλα. Ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε τα μέγιστα. Τα λάθη γενικά αλλά κι ειδικά (τα προσωπικά) μειώθηκαν εντυπωσιακά. Η ανασταλτική του λειτουργία κατέστη φυσιολογική. Δίχως να καταστήσει πάντως, τον ΠΑΟΚ απόλυτα άτρωτο αλλά… Από αυτήν δρομολογήθηκε ο περίπατος του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Κι είναι αλήθεια πως σε αυτήν, την βελτιωμένη ανασταλτική λειτουργία του, στηρίζεται σε σημαντικό ποσοστό η αισιοδοξία για την στέψη του ως Κυπελλούχου. Μία συνήθεια η οποία έγινε λατρεία…

Δε θέλουμε, να θυμίσουμε συγκεκριμένα προσωπικά λάθη. Είναι λίγο πολύ γνωστά τοις πάσι. Θέλουμε, να τονίσουμε όμως, πως χρεώνονταν σε παίκτες τότε, οι οποίοι τώρα είναι σχεδόν … Άσφαλτοι, που θα έλεγε η Lady A. Η κατά κόσμον Αγγελική Κιουρτσάκη… Η λατρεμένη Άντζελα Δημητρίου! Και αα ενέκρινε - παρεμπιπτόντως - την …ανέκδοτη αναφορά της αυτήν ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η βελτίωση της απόδοσης αυτών των παικτών με την πληθώρα προσωπικών λαθών, βελτίωσε την εικόνα του ΠΑΟΚ. Δεν την έφτιαξε βέβαια κι ανάλογη των μεγάλων προσδοκιών του κόσμου αλλά… Για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Την έφτιαξε έτσι, ώστε ο κόσμος του ΠΑΟΚ να εμπιστευθεί και πάλι, την ομάδα του. Και να αποζημιωθεί γι’ αυτήν την εμπιστοσύνη με τον περίπατο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Και που είστε; Επιμένουμε. Φυσικά , δεν είναι του ανωτέρου επιπέδου του ΠΑΟΚ τα παινέματα για την δεύτερη θέση κι ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν είναι καν στόχοι! Στόχοι του ανωτέρου επιπέδου τού ΠΑΟΚ είναι μόνον τίτλοι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.